Merhaba arkadaşlar, Arduino mega2560'a rfid (13.56MHz lik) etiket okuyucu bağlamak istiyorum ama nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum daha doğrusu uygun bir okuyucu bulamadım..yani arduino mega rfid okuyucu geliştirme kartı var modülleri var bunlar tam olarak ne işe yarıyor?
"yani arduino mega rfid okuyucu geliştirme kartı var modülleri var bunlar tam olarak ne işe yarıyor?" Onlar shield. Siz RFID okuyucuların pinlerini Arduino'nun hangi pinlerine bağlayacağım diye uğraşmamanız için yapılmış kartlar.
Uyar ama anten kısmı A6-A15 arası ve 14'ten 53'e kadar tüm digital pinlerini kapatır. Meganın üstüne protoshieldı, üzerine de bunu takarak çözebilirsiniz ama o zaman da sensörler bunun altında kalacağından problem yaşarsınız. Uzun pin kullanarak, üstüste 2-3 tane header atarak arayı açabilirsiniz.
Pinleri kullanamazsınız diye söylemiştim, okumada bir sıkıntı olmaz. Linktekini kullanmak mantıklı görünüyor. Shieldların üzerine bu şekilde takarsınız okuyucuyu.
Anladım. Olmazsa RFID modülü ve anteni ayrı alıp anteni etikete yaklaştırabildiğim kadar yaklaştırırım. Arduino'yu sanal ortamda shield ve sensörleri vs. bağlamak için similasyon programı var mı?