http://hizliresim.com/vg1VAm 6 servolu robot kol projesi yapıyorum.6 tane servoyu c#dan gönderilen komutlar ile kontrol ediyorum.Fakat 6 tane servoyu arduino unodan aldıgım 5v kaynak yetmiyor.Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim ?
servolar için 4 tane 1.5 volt pil baglantısı yaptım.Çalısıyor ama 5 dkdan sonra yine güç yetmiyor.Beni 1-2 Saat idare edicek bir pil lazım önerileriniz varmı ? 6 tane servo kullanıyorum.
pil yerine 6 v akımıda yüksek ortalama 500 ma 1a arası ayarlı adaptör olabilir prize bağlı şekilde kullanırsan rahat edersin he portatif olsun diyosan o ayrı onun için yüksek amper ve voltajlı lipo piller var direnç devreleriyle voltajı düşürüp öylede kullanabilirsin.
servoların datasheetlerini incelediniz mi? kaç voltla çalışıyor, kaç amper akım çekiyor? yukte ne çeker? bunları bilmeniz lazım pc power supply kullanabilirsiniz belki
iyi günler bir sorum olacaktı bende robot kol yapmaya çalışıyorum fakat motorların bazısı hem kaydırma yapıyor hem tüm kolu kaldırmaya yetmiyor. Şöyle anlatayım aşağıdan başlayarak 2. servo tüm kolu yatırıp kaldırması gerekirken 180 derece veriyorum yatay konuma geçiyor fakat 90-100 derece verdiğimde dik konuma geçmiyor kolu hafif itersem geçmeye başlıyor. Bide 150-160 verdiğimde bulunduğu yatay pozisyonda ağırlıktan dolayı kayıyor. Bu sorunlarımı nasıl çözebilirim acaba mg996r kullanıyorum teşekkür ederim.