Flash Memory - Veri Okuma, Yazma ( Soru )
  • Edit : Yeni başlık açıp kalabalık yapmamak için aynı konuyu editledim.

    Sorum şu olucaktı. Bizim Editör ile derlediğimiz veriyi hafıza olarak nereye yazıyor( flash değilse flash hafızaya nasıl yazabilirim ), birde bu yazdığımız veriyi pc ekranına nasıl basabilirim ? son olarakda daha önce yazılmış kodlar başkaları tarafından decompiler edilebilirmi ?



    SelamunAleyküm / AleykümSelam

    Arkadaşlar arduino ile aranıza yeni katıldım ve emeği geçen herkese öncelikle teşekkür etmek istiyorum.
    Sitenize geliştirme kısmında web yazılım konusunda her türlü gönüllü desteği vermeye hazırım.Elimden geldiğincede yardımcı olmak isterim.

    Öncelikle Arduino geliştirme kiti ve kitabı henüz yeni elime geçti ve Kredili sistem yapmayı düşünüyorum sizde hangi yolları izlemeli ve hangi yolları tercih etmeliyim beyin jimlastiği yapalım istedim. İlk önce çıkıştaki 1 led'i kontrol etmek istiyorum, Düşüncem şu şekilde Flash Memory'e veri yazdırıp led her yandığında 1 kredi düşücek şekilde, fakat buradaki noktada sizde nasıl bir yol izlemeliyim.

    Vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim.
  • merhaba sizin için şunu hazırladık http://arduinoturkiye.com/sifirdan-baslamak/ ve http://arduinoturkiye.com/bilgiyi-kullanma-klavuzu/ ayrıca http://arduinoturkiye.com/arduino-ogrenirken-yol-haritasi-1/ sorduğunuz projede kredi nerede duracak arduinoda mı yoksa kullanıcıya verdiğiniz bir kimlikte mi?
  • merhabalar öncelikce cevabınız için teşekkür ederim, temel olarak ilk 2 konuyu okudum.
    yol haritasınıda şimdi inceliyorum. krediyi arduino (atmega328) üzerinde tutmak istiyorum.
  • kredi düşümünü led yanıp söndüğünde demişiniz, kredi düşmesini nasıl tetikleyeceksiniz. işin uygulama senaryosunu br düşünüp tane tane yazarmısınız
  • Şöyle düşünmüştüm.

    İnput'a gelen veri 3v ise.
    Arduino üstündeki 10 krediden 3 kredi düş.
    1 volt ise 1 kredi düş.

    Daha sonra ise kredi bittiğinde çıkışını durdurucam.
  • analog okuma biraz sakat olmaz mı her tetiklemede 1 kredi düşse daha basit olur
  • ama mesela girişte sıcaklık ölçücem, bunu tetikleyerek nasıl yapıcam sıcaklığa göre ?
  • hımm anladım şimdi. sıcaklık sensorü var dijital olanlar daha iyidir hata yapmaz. bir start butonu olur basıldığında o andaki sıcaklığı saklarsın sıcaklık arttıkça kredi düşeceksin yada sistem çalıştıkça süreyi ölçersin belirli peryotlarla kredi düşersin...
  • evet oradaki yazma üzerine yazma krediden düşme işleminde matematiksel işlemler yeterli olurmu acaba ? yoksa farklı benzer bir yolla kredi düşebilirmiyim ?
  • sonuçta c++ gücünü kullanıyorsun saniyede bir kaç milyon işlemin altından kalkar. ama önce c++ programlamayı öğrenmen lazım bol pratik gerek, elektronik temel bilgi ve araştırma da yapman lazım yolun uzun acele etmeden adım adım ilerlersen daha iyi olur
  • anlıyorum, fakat yazılım dilini yazarken bir sıkıntım yok c ile yazıyorum.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Login with Facebook
Açık kaynak kültürü gereği, çözdüğünüz problemlerin çözümlerini paylaşmayı lütfen unutmayın.