Buton'a Kaç Kere Basıldı ?
  • Acemiyim ve bir yerde tıkandım lütfen yardım edin .

    Sistem başladığında 3 led sönük bir durumda duracak .
    1) İlk kez butona basıldığında 1. Led yanacak
    2) İkinci kez basıldığında 1. Sönücek , 2. led yanıcak .
    3)Üçüncü kez basıldığında 2. led sönecek , 3. led yanacak .
    4)Dördüncü kez basıldığında 3.led sönecek ve hiç biri yanmayacak . Yani en başa dönecek .

    Acemiyim üzerinde uğraşmama rağmen butona kaç kere basıldığını sağlıklı bir şekilde saydıramadım . Bir kere butona basıldığında , kaç kere basıldığını saymak için atadığım değişken 20-25 civarı bir sayıya ulaşıyor. Programı bekletmeyi düşündüm biraz daha sağlıklı veri aldım ama istediğim verimde olmadı .

    Lütfen yardımcı olun :(
  • butona bastıktan sonra butondan elni çekene kadar boş döngüye sokarsan bir kere sayacaktır. şöyle ki:

    if(digitalRead(buton)==1)
    {
    delay(5); //debounce gecikmesi
    sayac++; //sayacı 1 arttır
    while(1); //butondan elini çekene kadar boş döngüye sok
    }

    boş döngüye sokmazsan dediğin gibi butona basıp çekene kadar değişkeni arttırmaya devam eder

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Login with Facebook

Tagged

Açık kaynak kültürü gereği, çözdüğünüz problemlerin çözümlerini paylaşmayı lütfen unutmayın.