arduino ethernet ve sd kart
  • Arkadaşlar merhaba. Elimde arduino ethernet mevcut. Yapmak istediğim şey c# ile bir arayüz tasarlayıp rj45 ethernet kablosuyla sd karttaki tüm veriyi bilgisayara transfer etmek. işlemi C# tan kontrol edebiliceğim bir yapıya ve bunu arduinoda gerçekleştirebileceğim kodlara ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim.
  • hocam ethernet koduna sd kart kodunu birleştir yaz bu kısmı nasıl biliyorsan öyle yap. ethernet kısmında webserver kur, sebserver dışarıdan sorgulama yapan birine sd karttan okuyup bilgiyi gösterecek veya yollayacak. c# tarafında da tcp/ip client ile senin serverden sorgulama ve bilgi okuma yapacaksın. bu kısımları hellet gel gerisini buradan yardım çıkar. komple yeni projeye kımse gırmez burada. sen kodu yazdıkça koy buraya adım adım ilerle
  • Sorun şurada ki arduino ile ilgili pek bir şey bilmiyorum. proje olarak önüme bunu verdiler ve yapmam gerek. O yüzden hazır bir takım kodlara ihtiyacım var.
  • şurada ethernet web server ve sd kart kullanımı var bununla başla. http://www.ladyada.net/learn/arduino/ethfiles.html
  • çok teşekkür ederim
  • Merhabalar,projemde ilerleme kaydettim. Arduinoyu ethernet üzerinden haberleştirebiliyorum en azından led yakıp söndürebiliyorum. Ancak SD kartı sadece seri haberleştirebildim. SD kartın soketten (ethernet portundan) haberleşmesi için ne yapmam gerekir? (Ardunio ethernet Board kullanıyorum)
  • Merhaba;
    Arduino IDE içerisinde örneklerde web-serverdan veri gönderme kodları var o örnekte anaog inputtan veri göneriyor, sende onun yerine sd karttan okunan veriyi göndercen ordan c#dan kurulan web serverin ipsine bağlanıp veriyi alcan.
    İyi çalışmalar.
  • analog inputtan veri gönderiyor derken? input giriş olduğundan almaz mı? bir de sd kartla bağlantısını anlamadım açıkçası nasıl yapacağmza dair hiç bir bilgim yok bu konuda.
  • Merhaba;
    Ordaki örnekte analog inputa herhangi bir sensör yada direnç bağlayıp inputtaki değeri okuyup web server ile gönderiyor. Sizin yapmanız gerek ordaki kodalara analog input yerine sd kart kodunu yazıp SD karttaki verileri okuyup web servere göndercek. SD kart kullanımı ile internette bir çok örnek ve anlatım mevcuttur. Zaten SD kartınız ethernet shieldın üzerinde olması lazım. İkisinide internetten araştırın nasıl kullanıldığı hakkında daha sonra kodları yazmaya çalışın sonra yanlışlarınız olursa burda yardımcı olmaya çalışırız.
  • sd kartta fileread ile okuduğun datayı webserverden basacaksın dostum. webserverden verı yollamayı yapabiliyorsan bunu da yaparsın. ıkı kodu bırleştırmek bu kadar zor olmasa gerek
  • Herkese selam. Öncelikle bu konuda yazılanları okudum ve benim de benzer bir problemim var. Ben ethernet shild kullanıyorum ama değişecen bir şey olacağını sanmıyorum. Sd karttan dosya alma kodu nedir acaba? Okuma yazma işlemi tamam da direk olarak adını ya da uzantısını bilmediğimiz bir kodu hangi komutla alabiliriz? Şimdiden tşk.
  • şurada Arduino Due için bir ftp server yazmış adamın biri sd karttaki dosyayı ftp ile yolluyor dışarıdan erişene https://github.com/gallegojm/Arduino-Ftp-Server/tree/master/FtpServer.
    şuradada ftpclient örnek kodu var, bir ftp sunucuya bağlanıp dosyayı sd karta yukluyor http://playground.arduino.cc/Code/FTP
    bu tip kodlardan pek fazla performans beklemeyin var mı var işte.
  • Bana lazım olan şeyi malesef hala bulamadım. İhtiyacım olan şey şu. sd kartttaki dosyayı byte byte bir yere göndermek. Öncelikle arduino içinde depolamam daha sonra göndermem lazım. Böyle bir kod yok mu acaba?
  • yok mu yardımcı olacak kimse? sd karttaki dosyayı byte byte ayırma kodu bulsam bana yetecek...
  • sd karttaki dosyayı okudum mu demek istiyorsunuz geriye birşey kalmamışki zaten...
  • bilinen uzantılı dosyaları okuyor sadece. Bilinmeyen bir uzantıyı okuyamıyorum.
  • Merhaba yazdığım arduino kodunu göndermek istiyorum ancak nasıl yapıldığını bulamadım. Not : Kod biraz uzun
  • konu ile ilgili kısmını yeni bir programa kopyalayın
  • http://www.instructables.com/id/PART-1-Send-Arduino-data-to-the-Web-PHP-MySQL-D3js/

    tüm proje yukarıda


    //////////////////// client.ino kod

    #include
    #include
    #include

    byte mac[] = { 0x00, 0xAA, 0xBB, 0xCC, 0xDE, 0x01 }; // RESERVED MAC ADDRESS
    EthernetClient client;

    #define DHTPIN 2 // SENSOR PIN
    #define DHTTYPE DHT11 // SENSOR TYPE - THE ADAFRUIT LIBRARY OFFERS SUPPORT FOR MORE MODELS
    DHT dht(DHTPIN, DHTTYPE);

    long previousMillis = 0;
    unsigned long currentMillis = 0;
    long interval = 250000; // READING INTERVAL

    int t = 0; // TEMPERATURE VAR
    int h = 0; // HUMIDITY VAR
    String data;

    void setup() {
    Serial.begin(115200);

    if (Ethernet.begin(mac) == 0) {
    Serial.println("Failed to configure Ethernet using DHCP");
    }

    dht.begin();
    delay(10000); // GIVE THE SENSOR SOME TIME TO START

    h = (int) dht.readHumidity();
    t = (int) dht.readTemperature();

    data = "";
    }

    void loop(){

    currentMillis = millis();
    if(currentMillis - previousMillis > interval) { // READ ONLY ONCE PER INTERVAL
    previousMillis = currentMillis;
    h = (int) dht.readHumidity();
    t = (int) dht.readTemperature();
    }

    data = "temp1=" + t + "&hum1=" + h;

    if (client.connect("www.*****.*************.com",80)) { // REPLACE WITH YOUR SERVER ADDRESS
    client.println("POST /add.php HTTP/1.1");
    client.println("Host: *****.*************.com"); // SERVER ADDRESS HERE TOO
    client.println("Content-Type: application/x-www-form-urlencoded");
    client.print("Content-Length: ");
    client.println(data.length());
    client.println();
    client.print(data);
    }

    if (client.connected()) {
    client.stop(); // DISCONNECT FROM THE SERVER
    }

    delay(300000); // WAIT FIVE MINUTES BEFORE SENDING AGAIN
    }


    ////////////////////////


    yukarıdaki linkteki projeyi yapmak istiyorum. Fakat Php kodlarını Ethernet Shield mi yükliyeceğim? Kendi server yaptığım programa mı anlıyamadım?
    Farzedelim ki Ethernet Shield deki sd karta yükledim. O zaman client.ino programında, arduino'nun ip sini girmem gerekiyor. Acaba client.ino ' nun içerisine mi yazmam gerekiyor? client.ino programına ait kodda acaba random bir ip mi alıyor?
  • Ethernet Shield'larda

    https://hizliresim.com/OB23Zz

    üzerindeki rakamların önemi varmı?
  • Arkadaşlar ben bi ethernet shield aldım. unonun üzerine taktım ve arduino IDE yazılımındaki varsayılan ilk ethernet örneğini çalıştırmayı denedim. Olmadı. herşeyi doğru yaptığım halde olmadı. Sorun neden olabilir. kodu arduinoya yükledikten sonra ethernet shield daki reset butonuna basmam mı gerekiyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler...
  • hangi ethernet shield i aldınız. her kartin mac adresi farklıdır kartin altında etikette ne yazıyorsa onu programda mac adresinin olduğu yerde duzeltmeniz lazım genelde normal değerlerle çalışır ama bir şeyler ters gider zaten hep...
  • kartın üzerinde mac adresi yazmıyor.
    http://urun.n11.com/diger/arduino-ethernet-shield-w5100-P71464696
    bu ürünü aldım...
  • Arduino:1.6.6 Hourly Build 2015/09/17 11:05 (Windows 8.1), Kart:"Arduino/Genuino Uno"

    WARNING: Category '' in library EEPROM is not valid. Setting to 'Uncategorized'
    WARNING: Category '' in library HID is not valid. Setting to 'Uncategorized'
    WARNING: Category '' in library SPI is not valid. Setting to 'Uncategorized'
    WARNING: Category '' in library SoftwareSerial is not valid. Setting to 'Uncategorized'
    WARNING: Category '' in library Wire is not valid. Setting to 'Uncategorized'
    "DHT.h" için birden fazla library bulundu
    Kullanılıyor: C:\Users\konyav\Desktop\Arduino\Kurulum Dosyaları\arduino-nightly\libraries\DHT-sensor-library-master
    Kullanılmıyor: C:\Users\konyav\Desktop\Arduino\Kurulum Dosyaları\arduino-nightly\libraries\Dht
    sketch_oct05b.ino: In function 'void loop()':

    sketch_oct05b:49: error: invalid operands of types 'const char*' and 'const char [7]' to binary 'operator+'

    exit status 1
    invalid operands of types 'const char*' and 'const char [7]' to binary 'operator+'

    Rapor daha fazla veri içermeli
    "Derleme sırasında ayrıntılı çıktı göster"
    Dosya > Tercihler'de etkinleştirilmiş.

    ------------------------------------------

    yukarıdaki hatayı alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
  • data = "temp1=" + int(t) + "&hum1=" + int(h);

    invalid operands of types 'const char*' and 'const char [7]' to binary 'operator+'

    //////////////////////////////////////////

    hata burayla ilgili sanırım

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Login with Facebook
Açık kaynak kültürü gereği, çözdüğünüz problemlerin çözümlerini paylaşmayı lütfen unutmayın.