Arduino Mega 2560 16AU (CH340G) Port Sorunu
  • Arkadaşlar çin üretimi arduino kartıma kodları yükleyemiyorum.Aşama aşama olanları resimlerle anlatayım:
    Hiçbir oynama yapmadan ve ch340 driver yüklemiş hali.Bu haldeyken bilgisayarda görünmüyor hiçbir şekilde.Bazen birkaç takıp çıkarmamda sarı L ışık başta yavaşca yanıp sonra tamamen sönüyor.Bazen ise blink komutu gibi sürekli yanıp sönüyor:
    image
    Bu aşamada işaretlediğim yerdeki pini takınca bilgisayar bilinmeyen bir usb 2.0 portu olarak görüyor.Ch340 driver yüklediğimde ch340 olarak görünüyor.Arduinoda portu seçebiliyorum.Yeşil ve sarı ışıkta sürekli yanıyor.Ancak bu aşamada port ve kartın türünü seçip kod yüklemeye çalıştığımda"avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer"hatası alıyorum.Kart üzerindeki tx ledi uzun yükleme işlemi sırasında 2-3 kere çok kısa yanıyor,rx ledi hiç yanmıyor.
    image
    Ayrıca kartın üstünde bu yanık dikkatimi çekti kutudan çıkarır çıkarmaz.Bu sorunlara vesile olan bu olabilirmi diye fotoğrafını çektim:
    image
  • Arkadaşlar başından böyle bir olay geçipte sorunu çözen , yardımcı olacak biri yokmu?
  • Ucuz etlerin yahnilerinde böyle sorunlar olabiliyor zaman zaman.
    Başka bir USB kablosu ile de denedin mi? kablolar da çok farkedebiliyor zaman zaman.
  • Başka bir kablo denemedim onu deneyip sonucu buraya yazarım.Acaba son resimdeki yanık parca kodu yükleme sorununa neden olurmu?
  • o yanık parça yanılmıyorsam bobin olması lazım üzerinden 5volt geçiyor. eğer yanık ise devre çalışmaz. arduino nun devre şemasını bulup bobin değerinin öğrenebilirsiniz.

    malzemenin uçlarını ölçün giriş ve çıkışında 5 volt görmeniz gerekir. eğer bir ucunda 5 volt var diğerinde yoksa bobin yanmış yani açık devre olmuş demektir.
  • şimdi biraz baktımda sigortaya benziyor. devre şemasını bulamadığım için emin olamadım. dediğim şekilde ölçüm yapın eğer açık devre ise direk kısa devre edip deneyin.
  • Bende de mega'da aynı sorun var. Mega'da reset tuşunun yanındaki 2'li pinleri farklı kombinasyonlarla resete aldım fakat bilinmeyen aygıt olarak gözükmedi cihaz yöneticisinde. Fakat arduino uno'yu taktığımda görüyor ve arduino.ide programında da portu aktif oluyor. maga için de aktif olması için cihaz yöneticisindeki bu driver sorununu nasıl çözebilirim? Ya da mega yandı mı acaba? CH341.SER setup'ını kurulum esnasında karşımıza çıkan editöründen defalarca kaldırıp kurdum. PC'yi yeniden başlattım olmadı. bu sorun ben lazer oymacı için kurduğum elektronik devreyi çalıştırdıktan sonra oldu. zaten devre çalışmadı. çalıştırmaya çalışırken pc dahi herşey kapanıyordu. Güç kaynağı olarak arduino mega'ya 12 V'luk güç kaynağı bağladıydım. Devrede 2 step motoru, mega, cnc shield v1.4 ramps ve magaya pc'den gelen USB bağlantısı, 2 W'lık lazer kafa ve fan vardı. Foto atamadığım için ayrıntı vermeye çalışıyorum. şu an arduino mega'nın giriş ve çıkışlarını ölçebileceğim bi potansiyometre yok elimde. bulduğum zaman gerilimleri ölçücem fakat driver sorunu ise ne yapabilirim başka arkadaşlar?
    Burda çok kişinin arduino'sunu kurtardığı bi yöntem anlatılmış. Belki sizin de işinize yarar. Buyrun. http://forum.arduinoturkiye.com/index.php?p=/discussion/comment/14916#Comment_14916

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Login with Facebook

Tagged

Açık kaynak kültürü gereği, çözdüğünüz problemlerin çözümlerini paylaşmayı lütfen unutmayın.