web den arduino ya komut gönderme
  • Elimde orjinal arduino ethernet modülü var. Bu modül ile webe veri gönderebildim ama web den arduinoya veri alamadım. Bu konu hakkında bana yardımcı olur musunuz ?
  • evdeki adsl modemde NAT yapabiliyor musun desem?
  • Evet daha önce esp kullandigimda Nat yapmıştım lakin arduino ethernet e Nat yapmadım henüz . Peki bu Nat işlemini yaptıktan sonra web siteden kontrol mümkünmü? İp üzerinden değil de web site üzerinden ? İlginizden dolayi ayrıca teşekkür ederim ..
  • Modemdeki 80 portunu arduino nun ip adresine yonlendireceksin, sonra istedigin yerden dis ip den kontrol edebilirsin
  • Dış ip ile esp kontrol ettim ama benim düşüncem şu arduino dan bana ait olan bir web sitesine örnek veriyorum kerem.com sitesine bir veri gonderebildim. Ama o kerem.com adresinden de örnek veriyorum bir fan bir motor çalıştırmak istiyorum. Arduino dan webe bağlanıp istediğimi yaptım ama web sitesinden arduinoya baglanamadim
  • sitede arkaplanda çalışan bir programın olması lazım yada belirli peryotlarla evden siteye bağlanıp komut geldimi kontrol edeceksin
  • Anladım peki arduino ya webden komut gönderirken ip ile iletisim e geçeceğiz değil mi ?
  • arduino ile ip ustunden siteye bağlanıp sorgulama yapacaksın işte sonuc arduinoya vereceğin komut olacak senın ıcın en kolayı bu. yada sunucunda tcp/ip soketi yonetebılıyorsan soketı acık tutup karşılıklı haberleşebılırsın. yada ıkı adet arduinoyu ip ustunden haberleştırebılırsın... hıcbırı kolay degıl aslında yapabilirsen yontemler bunlar...
  • mantik aslinda oldukca basit arduino acildiginda internet sitesine xxx.com/ipkaydet.php
    sayfasına baglanacak buradan modemin ipsini vtye kayedeceksin.
    sonra kaydettigin ip uzerinden komutlarını gondereceksin
  • @Okuman bey dediğiniz gibi ilk başta söylediğiniz benim için daha iyi olur .. Sizin örnek ile onereceginiz bir site var mı ? Şimdi @Kurdmem in de dediği gibi bir ipkaydet.php sayfa oluşturdum ve arduinonun ip sini de veri tabanı na kaydettim. Lakin şimdi ben kodu nasıl göndereceğim ip inin sonuna adresi ekleyerek mi göndereceğim ?
  • web sayfasını çağırırken aslında sunucudan arduinoya veri yollamış oluyorsun, sunucuya sayfayı açmak için yolladığın şeylerde arduinodan sunucuya veri yollamış oluyorsun. webclient/ethernetclient/internetclient orneklerine bakın.
  • ipadresin/?gorev=sorgun

    tabi oncesinde modemden nat ayarlarını yapmıs olman gerekiyor
  • @okoman bey teşekkür ederim bugün inceleyip inşaallah dediklerinizi deneyeceğim. Umarım bir sknti olmadan hallederim .. Yine cozersemde buraya yazarım ilginizden dolayi teşekkür ederim . @Kurdmem bey sizin de sanırım bir projeniz varmış bu islemi kullanmissiniz ama düşünenev.com sitenize tıkladım ulaşamadım kodları filan ınceleyim dedim ama .. Siteniz kapalimiydi ? Eger mahsuru olmazsa mailimi versem benim ile paylaşır misiniz ?
  • sitemde sunucu kaynaklı kücük bir problem vardı giderildi kodları paylaştım sitemde zaten inceleyebilirsiniz
  • @Kurdmem bey kodlariniza baktım ama bir sonuç elde edemedim. . Acaba siteye baglandiktan sonra sorgulama işlemi nasıl yapabilirim :/ @okoman
  • sorounuzu anlamadim siteye baglanınca sadece komut gonderebilirsiniz siteye.
    Siteden komutu nasıl gönderebilirim seklindeyse sorunuz soyle olur
    http://ipadresiniz/?lambaac

    daha sonra arduinoda su sekilde kontrolu gerceklestireceksiniz

    if(inString.indexOf("?lambaac") >0)
    {digitalWrite(lamba, HIGH); }

    butun olaybu

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Login with Facebook
Açık kaynak kültürü gereği, çözdüğünüz problemlerin çözümlerini paylaşmayı lütfen unutmayın.