DS3231 Saat Programı Kütüphane Yardım.
  • Arkadaşlar merhaba. Arduino display saat yapıyordum. Devrenin orjinali ds1307 li. Fakat entegrede problem çıktığı için ds3231 kullanmak istiyorum.
    Sorum şu. 7segment displayi 74hc595 ile sürdüğüm için bana saat ve tarih bilgisini ayrı ayrı ve 2 basamaklı okumam gerekiyor
    Mesala saat 23, dakika 35 gibi.
    Fakat incelediğim örneklerde, hep tek komutla serial ekran veya lcd de tek komutla yazdırmış. (23:35 gibi)
    Kütüphaneler mevcut fakat detaylı anlatıma ulaşamadım. Ben saat bilgisini çektikten sonra, saat isimli bir değişkene saati, dakika isimli bir değişkene ise dakikayı iki basamaklı olarak kaydederek gerekli işlemleri yapmak istiyorum.
  • Kullandığınız kütüphaneyi ve örneğinizi paylaşmadan elf gözlerimiz dahi anlayamaz.
  • kütüphane ve çözümlemeye çalıştığım örneklerden biri aşağıda. kütüphane ile ilgili daha geniş anlatımlı kullanım şeklini bulamıyorum. çok fazla bişeye ihtiyacım yok, sadece saat ve dakika bilgisini ayrı ayrı alabilmek istiyorum.

    amacım Hazır program bulup hazıra konmak değil sadece yukarda istediğim fonksiyonu nasıl elde ederim. hatta uygulamayı bitirirsem geniş bir açıklamayla beraber kullanımını paylaşmak bile isterim.


    //BU KÜTÜPHANENİN ORJİNALİ http://www.rinkydinkelectronics.com/library.php?id=73 ADRESİNDEN İNDİRİLMİŞTİR. ÜZERİNDE UFAK DÜZENLEMELER www.emredusmez.com tarafından yapılmıştır.
    #include < DS3231.h>


    DS3231 rtc(SDA, SCL);

    void setup()
    {

    Serial.begin(9600);



    rtc.begin();


    rtc.setDOW(PAZARTESI); // BU günü pazartesi olarak ayarladık
    rtc.setTime(12, 0, 0); // saati 12:00:00 şeklinde ayarladık
    rtc.setDate(1, 1, 2014); // Tarihi 1/1/2014 olarak ayarladık
    }

    void loop()
    {
    Serial.print(" Haftanin gunu: ");
    Serial.println(rtc.getDOWStr()); //Haftanın hangi günü serialporta yazdırdık. Örneğin: pazartesi salı v.s


    Serial.print(" Tarih:");
    Serial.println(rtc.getDateStr()); // Tarih bilgisini serialporta yazdırdık


    Serial.print(" Saat: ");
    Serial.println(rtc.getTimeStr()); // saat bilgisini serialporta yazdırdık

    Serial.print(" Sicaklik: ");
    Serial.print(rtc.getTemp());// sıcaklık bilgisini serialporta yazdırdık

    Serial.println(" derece");

    Serial.println("--------------------------------");
    Serial.println("--------------------------------");
    delay (1000);
    }
  • kütüphane hala görünmüyor.
  • Sanırım mesajı tam olarak okumadanyanıt verdiniz. aşağıda alıntı yaptığım programın ilk satırları var. internet adresinden indirebilirsiniz. kütüphaneyi başka türlü nasıl paylaşabilirim bilmiyorum.


    //BU KÜTÜPHANENİN ORJİNALİ http://www.rinkydinkelectronics.com/library.php?id=73 ADRESİNDEN İNDİRİLMİŞTİR. ÜZERİNDE UFAK DÜZENLEMELER www.emredusmez.com tarafından yapılmıştır.
    #include < DS3231.h>


    DS3231 rtc(SDA, SCL);

    void setup()
    {
  • Jargonda kütüphane, header dediğimiz include "" ile ekleriz.Galiba yeni eklediniz bir önceki mesajınıza, en son baktığımda görünmüyordu.
    Muhtemelen saat bilgisi string olarak geliyor, string i de istediğiniz gibi parcalayarak istediğiniz forma sokabilirsiniz.
  • Cevap için teşekkürler. sonradan ekleme yapılmadı bu arada. Rica etsem string bir ifadeyi parçalara nasıl ayırabilirim. küçük bir örnek verebilirmisiniz.

    Örneğin benim "time" string ifademin içeriği "12:23:15" olsun. bu ifadedeki 12 ve 23 sayılarını nasıl elde edebilirim.

    Cevap için şimdiden teşekkürler...
  • string aynı zamanda tek boyutlu bir array dir, bir for dongüsüne sokarak içindeki bilgileri başka bir array ın içine aktarabilirsiniz.
  • Söylemiş olduğunuz mantık çerçevesinde araştırma yaparak sorunu çözüme ulaştırabileceğim sanırım. bilgi ve yönlendirme için teşekkürler.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Login with Facebook

Tagged

Açık kaynak kültürü gereği, çözdüğünüz problemlerin çözümlerini paylaşmayı lütfen unutmayın.