4 bacaklı örümcek robot projemdeki problem için yardım istiyorum

Merhaba sevgili arduino severler :slight_smile: Birkaç ay öncesinde almış olduğum arduino setiyle 1-2 haftadır aktif olarak çalışıyorum ve bir örümcek robot projesine girişmeye karar verdim. İnternetten açık kaynaklı bir projeyi emsal alarak başladım. Çizimleri oluşturup 3mm pleksiglass üzerinde kestirdim lazer ile servo motorları aldım ve robotun montajını tamamladım. http://oi62.tinypic.com/vid8h.jpg son halinden bir görüntüye linkten ulaşabilirsiniz. Şimdi takıldığım noktaya gelmek istiyorum. Elektronik bilgim çok az(Yazılım mühendisliği öğrencisiyim :slight_smile: ) olduğundan dolayı devreleride acemice oluşturdum. Arduino uno r3 üzerine bir PrototypeShield yerleştirip 12 adet Tower pro sg90 servo motorlarımı buradan arduino’ma bağladım. Herşey güzel hoş arduino’mu da kodladım. Ama tutarlı hareket sağlayamıyorum motorlarda. Yani şöyleki bazen motorlar çalışmıyor bazende arduino çıldırıyor bilgisayarla bağlantısı gidip geliyor bazende motorlar kendi başlarına hareket ediyorlar istemsizce :slight_smile: yazılım tarafında sorun yok ondan eminim. Sanırım güç yetersiz geliyor. Devreye dışarıdan bir kaynak nasıl ekleyebilirim. 9v gerilime sahip bir pil bağladım servo motorların gnd’lerini bir tarafa vcc’lerini bir tarafa toplayarak fakat o zamanda motorlarda tık yok. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

bende benzer bir servo problemi yaşadım ben sorunu şu şekilde çözdüm fakat ikinci denememde bundada bir sorun oldu servoların sinyallerini arduinoya bağladım + ve - güç kaynaklarını 9 voltluk pil ile besledim servom sizinkiyle aynıydı ilk denemede sorun yaşamadım ama daha sonraki denememde servo çalışmadı malesef.

biraz araştirdim ve evet servoların harici olarak beslenmesi gerekiyormuş sorun bundan kaynaklı olabilir. birde montaj yapılırken servoları 0 derecede sabitleyipmi yaptınız yoksa rast gelemi bagladınız servoları 0 derecede tutun ve montajı o şekilde yapın

Motorlari her zaman harici kuc kaynagi ile besleyin. Ilk baslarda 6v kuru aku kullanabilirsiniz 9voltluk pilden daha verimli olur, ucuz ve prototip icin kucuktur, kolay bulunur. Sistemin tasarimi tamamlandiginda tam ihtiyacinizi tespit edip uygun bir lipo pil ile degisimi yaparsiniz.