arduino uno ve arduinodan programladığım atmega328p-pu arasında rf iletişimi gerçekleştiremiyorum.kontrol amaçlı koyduğum ledlerde sorun yok yani arduino da atmega da çalışıyor ama rf iletişim gerçekleşmiyor.yardımcı olursanız sevinirim ALICI KODU #include < VirtualWire.h > void setup(){ Serial.begin(9600); vw_set_ptt_inverted(true); vw_set_rx_pin(0); vw_setup(600); pinMode(8, OUTPUT); pinMode(4, OUTPUT); vw_rx_start(); } void loop(){ digitalWrite(4,HIGH); uint8_t buf[VW_MAX_MESSAGE_LEN]; uint8_t buflen = VW_MAX_MESSAGE_LEN; Serial.println(buf[2]); if (vw_get_message(buf, &buflen)){ if(buf[0]==‘1’){ digitalWrite(8,HIGH); } if(buf[0]==‘0’){ digitalWrite(8,LOW); }}} VERİCİ KODU #include < VirtualWire.h > char *controller; void setup() { Serial.begin(9600); pinMode(8,INPUT); pinMode(13,OUTPUT); vw_set_ptt_inverted(true); vw_set_tx_pin(1); vw_setup(600); } void loop(){ int val=digitalRead(8); Serial.print(val); if(digitalRead(8)==HIGH){ digitalWrite(13,1); *controller=‘1’ ; vw_send((uint8_t *)controller, strlen(controller)); vw_wait_tx(); } if(digitalRead(8)==LOW){ digitalWrite(13,0); *controller=‘0’ ; vw_send((uint8_t *)controller, strlen(controller)); vw_wait_tx(); }}
forumda ve sitede çok konuşuldu bu konu biraz araştırın bulabilirsiniz…
evet farkındayım çok konuşulduğunun.konulara baktım ama kendi sorunumun neyle ilgili olduğunu bilmediğim için anlayamıyorum benim problemimin kaynağının aynı şey olup olmadığını.sunulan birkaç çözüm önerisini denedim ama problem ortadan kalkmadı.her seferinde bağlantıları çıkarıp atmegayı programlamak için olan prosedürü izlemek yorucu oluyor.belki problemimi saptama konusunda yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum.teşekkür ederim.
kullandığınız rf modulun datasheetıne bir bakın her rf aynı şekilde çalışmıyor bazıları transparan olarak seriden ne gelirse dışarı vermeye çalışır bazı rf moduller ise verileri paket paket kabul eder…
rf modülü kullanmadan kablo ile rx-tx bağlantısı yaptım. pic ile yaparken önce bunu yapmam gerekiyordu kablo ile çalışırsa modül kullanıyordum. aynı şekilde kablo ile denedim ve çalışmadı
yok mu yardımcı olacak kimse?