Merhaba, youtube da alkışla kontrol edilen röle videosu gördüm ve kodları kendi arduinoma yükleyerek ses sensörüyle röleyi açıp kapatabildim. Fakat bu kodları boş bir ekranda çalıştırdım. Yani kendi projeme eklediğimde röleyi kontrol edemiyorum.(projemde bluetooth, servo motorlar, pir sensörü, ledler, röleler, keypad var.) Bu kodlarda millis() fonksiyonu ile iki alkış arası süre ölçülmüş. Bunun dışında alkışla nasıl röle kontrolü yapabilirim ya da yanlış yaptığım bir şey varsa nasıl bu yanlışlığı giderebilirim? Teşekkürler. kodlar: int ses_sensoru = 4; int role = 5; int alkis = 0; long algilama_araligi_baslangic = 0; long algilama_araligi = 0; boolean isik_durumu = false; void setup() { pinMode(ses_sensoru, INPUT); pinMode(role, OUTPUT); } void loop() { int sensor_durumu = digitalRead(ses_sensoru); if (sensor_durumu == 0) { if (alkis == 0) { algilama_araligi_baslangic = algilama_araligi = millis(); alkis++; } else if (alkis > 0 && millis()-algilama_araligi >= 50) { algilama_araligi = millis(); alkis++; } } if (millis()-algilama_araligi_baslangic >= 400) { if (alkis == 2) { if (!isik_durumu) { isik_durumu = true; digitalWrite(role, HIGH); } else if (isik_durumu) { isik_durumu = false; digitalWrite(role, LOW); } } alkis = 0; } }