Merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum ve arduino hakkında hiçbir bilgim olmadığını belirtmem gerekiyor. Öncelikle ben bir countdown timer (geri sayım cihazı) üzerinde çalışıyorum. Burada güzel bir kaynak buldum ve projenin nasıl yapılacağı adım adım anlatılıyor. Ben direk parçaları alıp yapmaya başlamak istiyorum projeyi. C# biliyorum bu nedenle yönergeleri izleyerek yapabileceğimi düşünüyorum. Benim sizden istediğim, bu parçaları bana robotistan.com’dan veya başka bir siteden bulmanız. Böylece parçaları sipariş ederek projeyi yapmaya başlayabilirim. Ben arduino hakkında pek fazla bilgiye sahip olmadığım için dolayısıyla parçaların isimlerini bile bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Parçalar aşağıda: 1) 8 digits 7 segment Display (MAX7219 version) 2) Classic Arcade Buttons 3) Half size Breadboard 4) Jumper Wires male to female 20pcs 5) Jumper Wires male to male – 65pcs 6) Passive Buzzer module 7) UNO R3 Parçaları daha ayrıntılı incelemek isterseniz şu siteye gidebilirsiniz: https://brainy-bits.com/tutorials/arduino-countdown-timer/
yeni başlayan için MAX7219 ağır bir konu bence bence daha hafif bişey dene başlangıç için.. bu arada Max7219 bir entegredir. 1 nci kalemde belirttiğinden anladığım 8 displayli max7219 ile sürülen bir hazır devre kiti gibi. bu kiti bile bulman zor..
forumun başlığında yeni başlayanlar için konular tutturulmuş durumda oralarda bır tur atın
Anlıyorum hocam, aslında benim istediğim bu parçaları nereden bulabileceğimdi. Sonuçta amacım Arduino’yu öğrenmek değil. Arduino’yu kullanarak yönergeleri izleyip bir proje yapmaya çalışacağım. https://brainy-bits.com/tutorials/arduino-countdown-timer/ Bu siteye girerek sol taraftaki parçaları robotistan veya benzeri bir siteden bana bulabilirseniz bu mükemmel olurdu. Aynı şekilde bir diğer sorum da, @msg’nin de dediği gibi eğer bu kiti bulmam bile zor ise o zaman geri sayım cihazını nasıl yapacağım? Veya bu kite alternatif bir kit var mıdır? Teşekkür ederim.
projeyi ledle yapmak yerine şimdilik blgisayar ekranında serila monıyot cıktısından ızleın. malzemeleri robotıstan.com ve dırenc.net sıtelerınde arayıp bulmak mumkun. bulamadıklarınızı buraya yazın yardımcı olan cıkar.
Anladım. Yani projenin düzgün bir şekilde çalıştığını gördükten sonra led veya başka bir şey alıp görüntüyü fiziksel olarak dışa aktarabiliyoruz? Öyle midir?
oyledır