Arduino ek ekipmanlar

Sayenizde çok bilgi öğrendim öncelikle teşekkür ederim. Ben set almaktan vazgeçtim ve tek tek alacağım şimdi bana gerekli olan malzemeleri ise yurt dışından sipariş edeceğim. Ben bunların hepsinin aynı anda elimde olmaasını istiyorum ben bir kaç şey buldum. Sizin bunlara ekleyebileceğiniz ekipmanlar var mı ? Benim Bulduklarım : 7 Segment Male - Male Jumper Male - Female Jumper Remote Controler Led Buzzer LCD Dirençler Servo Motor Stepper Motor Buton Transistör Ben lazım olan herşeyin aynı anda gelmesini istiyorum 1 ay daha beklemek istemiyorum. Lütfen ynlış anlamayın. Başka ne almalıyım

hocam nerde olduğunuzu bilmiyorum ama bence türkiyeden alabilirsiniz, ben öle yaptım satılan setlere görede baya uygun fiyata geldi. eğer istanbul veya Konya’da iseniz yardımcı olabilirim

stepper motor için gücüne göre sürücü de alman lazım motorlar için L298 li bir shield almanda fayda var. ayrıca taransıstor durup duruken alınmaz projeye göre seçip almak gerekir. bence yapacağın projenin deteyalarını ortaya çıkar malzeme listesi yap daha iyi olur haftalarca bekleyip bütün malzeme geldiğinde herşey tamam değilse çok bezdirici olacak.

Benim bunlar hariç (shieldler hariç) almam gereken sizce bişey varmı

o mu bu mu bunun sonu yok buraya 100o satır malzeme yazsak yine eksiğin çıkacaktır, ben sadece uno almıştım ilk denemeleri temel yapısal kodları denemiştim daha sonra yapacağım işin malzemelerini almıştım. setler bazı kişiler için faydalı oluyor kitapta anlatılan tüm örneklerin malzemeleri bir arada oluyor takılmadan kitabı bitirmenizi ve arduino öğrenmenizi sağlar. ilk başlangıçta melzemelerde bile bacak yapısı değeri değişen o kadar çeşit oluyoki bilginiz yoksa hangisini kullanacağınızı seçeceğinizi bile bilemeden şaşırıp kalırısnız. mesela lcd yazmışın oraya lcd 2x16 lcdler bile o kadar fazlaki çoğu standart bile olsa bacak sıralaması birbirinden farklı led bacakları farklı şekilde olabiliyor Lcd alınca bunun için pot alman gerekir ayarlı direnç diyeyim sana ama bunun değeri bazı devrede 4.5k olurken baz devrelerde 10k olabiliyor. ayrıca sıraladığın malzemelerin hepsi türkiyede herhangi bir sıradan elektronikçi sitesinde dukkanında olan harcı alem ve ucuz malzemeler. arduino aslında size elektroniği kullanmanızı öğretir, malzmeyi ve fonksiyonlarını tanırsınız arduino ile de bunlara akıl katarsınız.

Ben sadece genelde lazım olan buzzer direnç led jumper kablo gibi şeyleri merak etmiştim başka var mı böyle