Arduino internetten veri okuma ?

İyi günler herkese, Arduino ile internetten her hangi bir sayfadan veya mysql veri tabanından veri nasıl çekebilirim Tam olarak anlatmak gerekirse, alacağım değeri sorgulatacam, her 10 dk bir bir web sayfasını veya veritabanını sorgulatarak okunan değer 1 isi 5. pini çıkış yap gibi birşey yapmak istiyorum. Yardımlarınızı bekleriyorum

sitede arduino ethernet diye aratınca her türlü örnek program çıkar. bir arduino al sonra arduino ethernet eklentisi al led blink programını yukleyip bir kere çalıştırınca arduino unonun kilidi açılır yoksa yaptığın programlar çalışmaz…

buraya da baktım ama mysql e veri yazdırma var fakat mysql deki veriyi çekme gibi birşey bulamadım, minik bir örnek görmem bile yeterli olacaktır.

arduinodan bir web sayfasını okumayı gösteriyoruz orneklerde zaten. mysql den okuyup web sayfasında göstermeyi biraz araştır sende hocam herşeyi hazır istiyorsunuz. şunlara bak işte https://www.google.com.tr/search?q=arduino+ethernet+mysql+read&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe\_rd=cr&ei=a9VsU6WPEafe8geGhoCwDg

saygıdeğer arkadaşlarım. Konu ile alakalı bir soru sormak istiyorum umarım doğru başlıktayımdır. Arduino uno ve Telit Gsm Click sahibiyim. Arduino’da yeni sayılırım. İnternete veri gönderme ve sms gibi uygulamaları yapabilir konuma geldim sayenizde. Sorum kısaca şu. Local bilgisayarımda yer alan MYSQL bir tablodan veriyi arduino ile okuyup sms göndermek. Sms işini çözdüm ancak mysql okuma işini bir türlü çözemedim. Net te yer alan mysql_connector kodları Ethernet shield e göre yazıldığından mysql bağlantısını bir türlü yapamadım. Konu hakkında bilginiz varsa ve bana yardımcı olursanız minnettar olurum. Teşekkürler

Amaç sadece bilgisayardaki veriyi sms olarak atmaksa, Arduino kullanmanıza da gerek yok. GSM modülü bilgisayara bağlayıp doğrudan kullanabilirsiniz. (araya usb-seri çevirici koyarak. Ya da hazır GSM modemler var bunlardan kullanabilirsiniz.

Illa arduino ile yapacaksaniz da veriyi mumkun oldukca sadelestirdikten sonra arduino ile ilgili islemi yaptirin. Sizin orneginizde eger arduino usb ile sisteme bagli ise bir yazilim araciligi ile veriyi mysql’den cekip isleyip arduino’ya gonderin