Arduino Mega 2560 GLCD

Merhaba arkadaşlar ben arduino mega 2560’a iki tane grafik lcd bağlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Birinci garfik lcd’yi bağladım ama iki grafik lcd için hangi pinlere bağlantı yapmam gerektiğini bilmiyorum. glcd.h kütüphanesinde nasıl bir değişiklik yapmam gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

spi glcd ise cs(chip select) pinini ayrı ayrı, geri kalan clk sdi ve sdo pinleri ortak bağlayacaksın eğer dokunmatik özelliği varsa onları da ayrı pinlerden sürmen gerek. teorik olarak böyle pratikte hiç denemedim ama. glcd ye her komut yolladığında hangisine komut yolluyorsan onunla ilgili cs pinini aktif edeceksin. kütüphane buna uygunmu onuda kontrol etmek lazım kutuphane içinden cs pini kendi otomatik yönetiyor olabilir onuda kod içinde izole etmek lazım…

Grafik lcd’im KS0108 fakat glcd.h kütüphanesiyle biraz oynadım fakat çalıştıramadım.

ks1008 de datalar ortak olacak, kontrol bacakları ayrı olacak. cs1 cs2 ce rw rst bacakları hep ayrı olması lazım…

Datalar pinleri ortak olursa ben ikinci Garfik lcd ye ayrı bilgi gönderebilir miyim? Birde böyle bağlarsam 256*64 Grafik lcd gibi mi davranır.

glcd ekranları ram gibi düşün bir pinle birini kontrol ediyorsun diğer pinle diğerini, data dışındaki bacaklarla hangisini kontrol ettiğini programlıyorsun diyelim yan yana duruyorlar biri solda diğeri sağda. ce pinleri ayrı ayrı hangi ce pinini enable yaparsan yolladığın tüm komut ve veriler o glcd tarafından kullanılır, sen programında bunu yöneteceksin 128x64 olur ikiside ve birbilerinden bağımsız çalışır. programlaması ve kutuphanesi kesinlikle zor olacaktır, yada port çoğullayıcı ile serial olarak bağlayıp ikisinide ayrı ayrı sureceksin zaten uno da bacak yetmez buna

daha büyük ekran seçenekleri var mı arduino için? Örneğin VGA gibi