Arduino Mega 2560 R3 ile Wifi Robot Yapımı

Herkese Merhabalar Ben Sakarya Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Yasin Başlıktada belirttiğim gibi Arduino Mega ile sualtı ve su üzeri arazi keşif robotu yapılacak.Robotumuz için 2 step motor 6 adet DC motor kontrolü ve 2 adet kameradan görüntü aktarımı yapılacak.Megayı İO pinlerinin çokluğundan dolayı seçtim..Projemiz için 3 adet motor shield ve 1 adet wifi shield düşündüm.Acaba yeterli gelir mi? Arduino tüm bunları yaparken zorlanır mı?Bazı arkadaşlarım Arduino ile uğraşmak yerine BeagleBone Black ile çok rahat yapılabileceğini söyledi.Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var.

Motor kontrolu vb islemler icin arduino, goruntu isleme, uzak haberlesme, sistem durumu vb islemler icin beaglebone black i bir arada kullanmaniz daha iyi olacaktir, en azindan ayni operasyon icin ben oyle yapiyorum :slight_smile: cunku bazi seyler birisinde cok daha basit (mesela kameradan alinan goruntunun bir yere yollanmasi beaglebone ile cocuk oyuncagi, arduino da 3 kat zaman harcayip bir cok seyden feragat etmek gerekiyor) ayninl sekilde motor kontrolu mega da cocuk oyuncagi seviyesindeyken beaglebone da hazirlik suresi bile insani bezdiriyor. Tek board olsun diyorsaniz henuz kullanmadigim pcduinoya bakabilirsiniz. Ikisinin karisimi duruyor ama daha kominitesi yeterli genislige ulasmis degil.

bana kalsa önce arduino ile başlarım çünkü tekne kontrol kısmını çok hızlı şekilde fazla uğraşmadan halledebilirsiniz. beaglebone ve raspery pi ile donanım kontrol etmek arduinoya göre daha zor olacaktır bunları daha sonra projenin ilerleyen kısmında çözersin işin içine birde wifi ile video aktarımı filan girince proje iyice karmaşiklaşacaktır.

Ama sorun şu ki Arduino da Görüntü aktarımı yok