Arduino UNO ile mini sumo

Öncelikle acemiliğimden dolayı özür diliyorum ve soruma geçiyorum. 4 adet 6v luk motor kullanmayı planlıyorum bunun için motor shield alacağım ama motor shield da 2 motor girişi var sol ön arkayı aynı bağlantıya aynı şekilde sağıda aynı yere bağlasam sorun olur mu ? Bir de 7 yada 6 adet IR, kızıldev yada bunların benzeri sensör kullanacağım arduino uno da ki girişler yeterli olur mu ? Son sorumda motorlarda veya sensörlerde arduino ya uyum diye bir durum yok değil mi ?

Merhaba, mini sumo için 4 motor fazla değil mi? 2 motor kullanarak da yapabilirsiniz. Tek motor yerine 2 motor bağlasanız çalışır ama motora gidecek gerilim yarıya iner. Hız düşer. Sensörler için Uno bacakları yeter. Arduino uyumu diye bir durum yok.

Teşekkürler bilgilendirme için. Peki sence 2 motor kullanmak mı daha mantıklı yoksa 4 motor kullanıp gerili 2 katına çıkarmak mı? İyi bir robot olmasını istediğimiz için dikkat ediyorum ayrıntılara.

ardunioda 13 digital 6 analog var bunların 2 analog sini zemin için 3 analog engeller için 4 digital bacak motor sürücü için 2 yön 2 pwm için 2 digital 0 ve 1 ( rx tx ) bacakları haberleşme için 3 digital istersen engeller için led koyabilirsin. 2 digital taktik anahtar koyabilirsin. 1 digital yön anahtarı koyabilirsin daha sana 2 digital daha kalıyor Kolay gelsin.:slight_smile: