Merhaba Arkadaşlar, Ben projemde Arduino uno kullanmayı düşünüyorum ama bana 2 tane seri port girişi gerekiyor..Anladığım kadarıyla Uno’da 1 tane seri port girişi var. Bende şöyle bir şey düşündüm..2. bir seri port oluşturmak için 555 entegresini Uno’nun SPİ girişine bağlayıp o şekilde 2. bir seri port girişi oluşturmayı düşündüm ama olur mu? veya Arduino Uno yerine Mega 2560 kullanabilir miyim?
Mega kullanmanızı tavsiye ederim. Bit sıralamasını bozarsınız
Peki mega ile uno arasındaki fark tam olarak nedir? Uno yerine Mega kullanmam bana bi dezavantaj verebileceği tarafı var mı? Programlama açısından vs.
Hiç bir farkı yok. Sadece Mega’nın pin sayısı daha fazla, dolayısıyla daha fazla seri haberleşme portu vs. var. Programlama tamamen aynı.
Anladım bir sorum daha olacak yurtdışından almak için önerebileceğiniz bir site var mı? çok teşekkür ederim ilginiz için…
Sparkfun, Digikey, Farnell, Mouser gibi siteler var. Türkiye’de robotistan.com 'da satılıyor.
Teşekkür ederim..
Arduino da 0-1 nolu pinler RX TX ok. ama benm anlayamadığım ve bulamadığım bişey var.Şimdi max232 nin rx tx çıkışlarını arduinonun tx-rx çıkışına bağlıyoruz ve arduino ya void setup(){ Serial.begin(9600); } void loop (){ if(Serial.avaible()>0){ int val=Serial.read()-‘0’ ; Serial.print(val); } } tarzı bi kod yazmamız yeterli mi? matlabden gönderiyorum bişeyler. arduino okumuyor . teşekkürler…
-‘0’ 'ye gerek yok. Max232 devresinin çalıştığına emin misin? Kodlarda sorun yok zira.
ok ben onu değişik bi şey olsun diye yazmıştım. şimdi matlab ve max232 kısmı sıkıntılı di mi arduino programında bişey yok diyosunuz anladığım kadarıyla… zaten sorunu da bulamadım , matlabe arduino kütüphanesi tanıttım oradan yürüyebildiğim kadar yürüyeceğim… teşekkürler ahmet hocam…
http://en.wikibooks.org/wiki/Serial\_Programming/MAX232\_Driver\_Receiver 'ye uygun yap Yiğit. Bilgisayar max232 Arduino bağlantısında sorun var gibi görünüyor. TX, RX, T1,T2, R1, R2, in, out karışmış olma ihtimali yüksek.