arduino uno ve adafruit birlikte çizgi izleyen yapmak mümkün mü

bir çizgi izleyen yapmak istiyorum yalnız ön tekerler sarhoş değil de motor tekerlekler olmasını istiyorum nasıl olacağı konusunda fikir alabilirmiyim. ayrıca adafruit ve arduino uno r3 işimi görür mü yapılmış bir proje varmı acaba fikir alabileceğim şimdiden teşekkürler

Oncelikle adafruit ne? Benim bildigim adafruit ladyada’nin sirketinin adi ve on yuz bin modul uretmis olan bir sirket. Adafruit’in motor surucu shield’i ile cizgi izleyen robot mu yapmak istiyorsun? Eger oyleyse sitedeki led yakmadan robot yapanlar icin yazdigimiz yaziyi okudun mu? Okuduysan oradaki siralamaya gore hangi sorularin cevaplarini buldun? Bu is icin arduino uno isini gorur. Sarhos teker yerine motorlari cizgi sensorunden gelen dataya gore surmen gerek. Once shield’i kullanmayi ogren, sonra cizgi sensorunu, sonra bu isi iki motorlu sarhos tekerli yap, daha sonra 4 ceker robot yaparsin.

ben 4 çeker yapmak istemiyorum ki bu 1 şarhoş tekerlekle zaten yaptım bu 2 benim yapmak istediğim arkadan itiş tek motor öndeki tekerlekleri sağa ve sola döndürmek için tek motor soru buydu kaç bin ürettiğini ne yapayım ben bu arada burası forum sitesi herkes senin yazdığın yazıları okumak zorunda değil sen de öğretmen değilsin ya yardım edersin yada bu şekilde yazmazsın ben ingilizce öğretmeniyim banada gelir soru ve sen git önce grammer öğren sonra kelime ezberle de gel demem yol gösteririm yada hiç yorum yapmam yapanları takip eder fikir üretiririm

Hala probleminizin cozumume bir arpa boyu yaklasmis degilsiniz sayin hocam. Adafruit kelimesinin sorunuzdaki anlamini aciklamadiniz. Herkes benim yazdigimi okumak zorunda degil ama anlasilabilir soru sormak icin caba harcamak zorunda. Fikir uretirken, fikri anlatabilmeyi de denerseniz daha saglikli sonuclar alabilirsiniz. Buraya diploma suretiyle uye kabul edilmiyor, soru sekline gore karsimizdakinin tecrubesini, bilgisini tahmin ederek yardimci olmaya calisiyoruz. Siz benim yazdiklarimi atlayarak diger arkadaslarin yazdiklarindan okumaya devam edin. Basarilar.

forum kullanıcıları problem hakkında bilgi verirken daha geniş açıklama yaparsa daha hızlı ilerleriz. arduinoda çok fazla üretilmiş kart var genel tanımlarla vereceğimiz cevaplar da genel olur. siteye gelen her yeni kullanıcı hayatında bir satır arduino kodu yazmadan direnç nedir bilmeden ortamı tanımadan robot yapmaya kalkışmalarını tavsiye etmiyoruz. bununla ilgili kaanın sitede yazısı var. lüzumsuz gibi de gelse yeni kullanıcıların bir yol haritası izlemelerini tavsiye ediyoruz. ayrıca blackmad foruma açtığın çağrıda ben robot yapmak istiyorum diye girmek yerine ben çizgi izleyen robot yaptım çok şahane oldu ama sarhoş tekerlek kullanmak istemiyorum daha farklı ne yapabilirm diye girseydin biz de sana daha farklı bir şekilde yaklaşırdık. son 100 forum çağrısına bakarsan ilk cümleler arduinoya başlayacağım kararsızım yapacağım robot için hangi arduinoyu almalıyım yada robotumu uzaktan internetten yöneteyim diye başlayan kişilerin aslında neyle karşı karşıya olduklarının farkında olmadıklarını gördük onları bazen sert tepeden inme de olsa kendilerine getirmek zorunda kalıyoruz. harcanan zamana paraya emeğe ve sonunda hayal kırıklığı ile bir meraklıyı kaybetmeyi istemeyiz.

http://im6-tub-tr.yandex.net/i?id=1730511058-39-72&n=21 adafruit motor shield miş. Bu arada direnç kim? konuyla ne alakası var?

özür dilerim how to ask smart question ? kısmını okumamışım

tepeden inme diye bir şey yok kimse kimseyi kendine getiremez herkes kendindedir bilgi paylaşılarak çoğalır emek olmadan yemek , para harcanmadan da bilgiye sahip olunmaz cahillik geçici , bilgi kalıcıdır ömür boyu seninle kalır :slight_smile: önce Google bir arayın bakın bakalım kim kime tepeden indiriyor :slight_smile: ne güzel açık kaynaklı paylaşım sitesi olmuş demi cümleler çok heves verici ve öğretici tavır ise mükemmel

Sitede troll bitmiyor ya :slight_smile: Eğleniyoruz degil mi gencler? Linuz abimizin dedigi gibi, just for fun o/

biz mevlana değiliz, herkese gel demiyoruz.

Haha Blackmad hocam gidin Arduino da 2 led Blink yapın sonra analog veri okumayı öğrenin. Temel elektronik elemanları öğrenin. (Transistör, direnç, diyot vs.) Sonra yavaş yavaş robot yaparsınız.