Arduino Uno Yazılım Hakkında tıkandım acil yardım lütfen

Öncelikle iyi günler. Ben basit programlama bilgisine sahibim ve Arduino üzerinden röle ile belirli bir mesafe yakınındaki cisimin HCSR 04 sensörünün algılaması sonucunda televizyonun kapanmasını istiyorum fakat durum söyle ki 1 m’den yakın cisimler için ledin ledimi yakabiliyorum fakat cisim 10 sn boyunca sensörle algılandıktan sonra rölemin tetiklenip televizyonumun kapanması lazım. Ledimi yakıp söndürebiliyorum fakat ben delay koduyla yazdıgım için hehangi bir cisim sensörün önünde 1 sn durup çıksa bile 10 sn sonra röle otomatik tetikleniyor. Yani benim ihtiyacım olan 10 sn veya daha fazlası boyunca sensör birşey algılarsa röleyi tetiklesin. bunun için nasıl bir kod kullanmam gerekir ? Not : Fazla zamanınızı almamak adına yazdığım kodu paylaşmadım zira öyle çok önemli bir kod değil :slight_smile: ancak kodu tamamladıktan sonra paylaşacağım. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

loop { if (sensorValue>=0) { hareketalgilandi++ } else { hareketalgilandi=0; } if (hareketAlgilandi>=10) { tvyiKapat (); } Delay (1000) } Boyle calisir sanirim. Telefondan yazdigimdan operatorler yanlis olabilir ama o kismi duzeltince calisacak bence.