Arduino ve PIC

Merhaba, arkadaşlar. Ben arduino (ya da PIC) programlamaya başlamak istiyorum. Amma şu arduino ve PIC arasında kaldım. Bunlar arasında fark nelerdir, yoksa aynı şeyler mi? Hangisi daha çabuk öğrenilir ya da hansigi için hangi programlama dili kullanılır? Mesela, şöyle diyelim, ben uzaktan kontrol edilen kablosuz bir araba hazırlamak istiyorum. Hangisi ile bunu çabuk ve kolay yapa bilirim?

Ikisi ile de ayni surede, kolaylikla yapabilirsin. Pic daha uzun suredir piyasada oldugundan daha ucuz ve kullanim sekilleri standartlasmis durumda, fakat biraz ilerlediginde daha fazla elektronik bilgisi gerektirir. Arduino platformu, pic vb diger platformlarin yetersizlik, uygunsuzlugundan yola cikilarak olusturuldugundan, daha kullanici dostu, yeni baslayan icin yol gosterici ve etkili parcalara sahip bir platformdur. Arduino uzun suredir sektor standartlarini belirler, kitleleri etkili bicimde kullanir oldugundan oldukca verimlidir. Pic e gore biraz pahalidir ama cok cok hizli ve az bilgi ile sonuca ulasmayi saglar. Burada bir miktar butce belirleyicidir. Tabi arduino platformunun internet of things alaninda da cigir acicietkisi goz ardi edilmemelidir. Oncelikle arduino ogrenerek ilerlemek hem hiz hemde yenilikcilik acisindan daha iyi olacagi kanaatindeyim. Basarilar.