Arduino Yandı Galiba

Breadboard ta arduino nano,kızılötesi,alıcı jumperlar vardı.Kızılötesi alıcıyı çalıştıramadım bi süre sonra kabloların yerini değiştirdim kızılötesi alıcının ışığı yandı,sonra elim kablolara hafifçe değdi ve arduinonun tüm ışıkları söndü -2 ışığı yanıyordu.Arduino bozulmadan öncede 2-3 kez bilgisayar kapanmıştı,arduino takılıyken açılmamıştı,usb den çıkardım öyle açılmıştı

bilgisayara bağladıyıp upload yapmaya çalıştığımda ise şu hatayı veriyor : processing.app.SerialNotFoundException: Serial port ‘/dev/ttyUSB0’ not found. Did you select the right one from the Tools > Serial Port menu? at processing.app.Serial.(Serial.java:153)
at processing.app.Serial.(Serial.java:76)
at processing.app.debug.Uploader.flushSerialBuffer(Uploader.java:75)
at processing.app.debug.AvrdudeUploader.uploadViaBootloader(AvrdudeUploader.java:88)
at processing.app.debug.AvrdudeUploader.uploadUsingPreferences(AvrdudeUploader.java:66)
at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1664)
at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1624)
at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1578)
at processing.app.Editor$DefaultExportHandler.run(Editor.java:2314)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:701)

usb portunuz da yanmış olabilir arduino ile beraber, arduinoya adaptörle 5v verin işlemci ve diğer malzemelerde ısınma var mı bakın. arduinodaki usb portun içindeki pinleri ölçün 5v veya daha yuksek voltaj varsa bılgısayara bağlamayın. geçmiş olsun dikkat etmek lazım… yukarıdaki hata mesajları seriportun bulunamaması ile ilgili. bilgisayarın usb portu da zarar görmüşse veya arduinonun usb çıkışı yanmışsa bilgisayarla buluşamıyor.

Arduino’yu bağladığınız usb portuna mouse vb bir sey takip calisip calismadigina bakin, calisiyorsa arduino gitmistir. Atmega328 cikarilabilir sekildeyse breadboard uzerinde sadece onu calustirmayi deneyiniz, muhtemelen o da gitmistir de bir umut

Ben çok tecrübeliyim yakma konusunda… En son yaktığımı sandığım arduino nun 3.3 volt çıkışı 5 volt veriyordu ve diğer çıkışları kontrol ettim onlarda 5 volt veriyor. Atmega cipi yanmıştı başka cip taktım çalıştı. Benim önerim bir atmega chip al bootlader yükle breadboard üzerinde çalıştır. Gidip boşa arduino uno fln alma… Birtane usb host alıp programlayabilirsin atmega cipleri. İster AVR olarak programlarsın istersen Arduino ide’si ile.