merhaba önce bir arduinodan diğerine analog veri aktarabilmek için pwm den yazma analoglardan okuma yaptım ancak verdiğim değer diğerine pwm mantığıyla geldiği için değer olarak değil pwm sinyali gibi geliyordu bu sebeple doğru olanın tx ve rx kullanarak seri haberleştirme olduğunu anladım ancak bunu nasıl yapacağımı çözemedim. softwareserial kütüphanesiyle çalışmış ya da böyle bir veri aktarımı yapmış olan varsa lütfen yazsın teşekkürler
arduinoda analog okuma aralığı 1024 adım yani 10 bittir pwm de ise 255 adımdır yani 8bit bu nedenler çözünürlüğünüz karşılamaz. analog okuyup serialden atarsın diğer arduinodan okursun ancak yine pwm olarak çıkış versen bile en fazla 255e kadar 8 bit e kadar çıktı vereceğinden pwm çıkışından önce 1024 ten 255 e oranlayarak çıkış vermen lazım (yada 10bitten 8 bite dönüştüreceksin) normal serialden iki arduinoyu bağla çalışır haberleşmesi…
Sadece 2 arduino kendi arasında haberleşecekse, softwareserial kullanmaya gerek yok, kendi RX ve TX pinlerini birbirine bağlayabilirsin. Birinin TX’i diğerinin RX’ine bağlanacak ve GND’leri de ortaklayacaksın.