Arduino'ya başlayacağım fakat aklımda bir kaç soru var ?

Bread board üzerinde çalışmayı sevdiğim için Micro modelini almayı düşünüyorum fakat neden herkes başlarken uno alıyor ?.Bread board üzerindeki kullanım kolaylığı yönünden micro modelini güzel ama fiyatı bana pahalı geldiği için http://www.ebay.com/itm/191106409930 burada bulunan çakma modelini almak istiyorum.Bu kart ile ATmega8 programlayabilir miyim ? Son olarak Micro ile nano arasındaki farkları söyleyebilir misiniz ? I/O pin sayısı değilde üzerindeki entegreler vs. mesela ileri de micro ile onu yaparsın ama bunu yapamazsın gibi tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler :slight_smile:

sana başka bir ürün tavsiye edeyim. http://www.aliexpress.com/store/product/Best-prices-UNO-R3-MEGA328P-ATMEGA16U2-for-Arduino-Compatible-Free-Shipping-Dropshipping/110055\_909950710.html bundan almıştım. 15 günde adresime geldi. Biraz daha paraya kıyarım diyorsan şunu edin; http://www.aliexpress.com/store/product/UNO-R3-Starter-Kit-Starter-Kit-For-arduino-based-learning-packages/110055\_1197541477.html burda ekstradan bir çok io parçası var. tek tek almaya kalksan oldukça pahalıya geliyor. hepsi de işine yarayacak şeyler.

Bread board üzerine direk oturtabileceğim bir şey istiyorum.Neden başlarken uno öneriyorlar ?

daha uygun sayıda giriş çıkış üniteleri. elektriksel olarak da yeni başlayanlar için daha uygun. uno yu da bread board üzerinde kullanabilirsin. sadece ekstradan kablo kullanman lazım bu kadar.

2.linkte verdiğiniz uno orjinal mi ?

Elektronik okuduğum icin bu malzemelerin çoğu bende var. Micro ile başlasam ne gibi sorunlar yaşarım ?

micro inadı nedir anlayamadım. illa ki uno almak zorunda değilsin tabii ki. uno ve micro yu karşılaştır hangisi işine geliyorsa onu al. datasheet-manuel-katalog vs herhangi bir kaynaktan özelliklerini bulabilirsin. verdiğim linklerdekiler klon. orjinalleri daha pahalı. senin verdiğin linkteki de klon.

micro modeli aldığında programlama için usb serial dönüştürücü ile rx tx bacaklarına bağlantı kurman lazım. arduinoların programlaması kolay olması için içinde bir bootloader progamı ile gelir bu şekilde seriporttan kolayca program atman sağlanır. uno larda bu usb seri dönüştürücü içinde var uğraşmadan hemen çalışmaya başlarsın. microda başlaman için arduino uyumlu usb serial dönüştürücü de bulman lazım. dunyada bulacağın tum uygulamalar uno için yazılmıştır sonradan diğer bordlara dönüştürülur, uğraşırım bulurum bu yeni dünya bana vızıltı gelir diyorsan micro al tabi neden olmasın.

Mikro neymiş arkadaş :slight_smile: UNO al kafan rahat olsun. Hem çoğu shield’lar uno uyumlu mikro için ekstra kaynak ve shield bulman gerekecek. O yüzden uno ama bende yeni başlıyorum ben mega aldım daha ağır işler yapacağım için. Projede bitiyor mesele.

@okoman micro’da usb üzerinden programlanabiliyor, mini pro’larda usb dönüştürücü yok. @berkcan15 micro da alabilirsin tabi, pinler vs… aynı şekilde kullanılabiliyor. Sadece usb programlama için kendi içerisindeki usb modülü kullanıldığından açtığın ilk anda seriport numarası farklı görünecektir.

Starter packler oluyor onlardan siparis etsem iyi olacak yukarıda linkini vermiş arkadaş saolsun :slight_smile: küçük devreleri seviyorum smd engtreler vs. hem board üstüne oturdugundan fazla kablo karışıklıgina sebep olmaz diye düşünmüştüm. En iyisi uno örnek sayısı fazla ise en iyisi odur benim icin zaten. Teşekkürler çok yardımcı oldunuz önerdiğiniz başka yerler varsa siparis verebileceğim lütfen paylaşın.

daha önce alibaba ve ebayden alışveriş yapmadıysanız tükiyede unoyu ve hazır çalışma setlerini ve kitabını robotistan.com dan alabilirsiniz aynı gün kargo yapıyorlar.

Alibabayı bilmiyorum ama Ebayden usbasp sipariş ettim hazirana doğru gelecek fiyati uygun olan bir siteden alabilirim.

aliexpress den edindim iyiydi. ama yurtdışı işiyle uğraşmam diyorsan Okoman ın önerdiği yere bakabilirsin.