Arduinoda yeniyim ve birkac sorum var.Daha önce PIC ile hasir nesir oldum hatta CCS C ile basit uygulamalar yazabiliyorum. Simdi, -Arduino da Programlam dili olarak hangi dil kullaniliyor? - Arduiono üzerindeki Atmega328P haricinde baska Atmel firmasina ait Mikroislemciler kullanilabiliniyor mu? - Arduino üzerinde programladigim bir Atmega yi, uygulama devresi icin baglantilarim nasil olmali? Hangi bacaklar Vc ve GND, hangi bacaklara Kristal baglaniyor? basit bir baglanti semasi varmi?
http://arduinoturkiye.com/ arduinoya giriş bölümüne bakın
Arduino’nun kendi programlama dili var yine ismi arduino sytax ı çok basit zaten. Farklı arduino versiyonları üzerinde farklı mikro işlemciler olabiliyor.
Tesekkürler cevaplar icin. fakat ben her yaptigim bir proje icin programladigim bu Atmega328 isemcisini alip kendi hazirladigim devreye lehimleyip kullanamayacakmiyim? Hep arduino board ile mi kullanmak zorundayim? PIC de örnegin pic16f84 ü bootloader ile programladiktan sonra kendi devremize lehimleyip kondensatör ve crhstalini yanina lehimleyip kullanabiliyoruz.
Programladiktan sonra atmega328’i devrw uzerinde calistirabilirsiniz. Bunun icin bakiniz: atmega328 on bread board
Arduinonun kalıcı bordlarıda var (lehim için) istersen onlara bir bak. Ki zaten arduino bir prototip kartı diye biliyorum bir nevi programlanabilir bread board ![]()
aynen öyle yap… arduino üzerinden programla devrende kullan. uç çıkışları için atmel işlemcinin datasheet ine bak.