ardunio ile servo motor iki buton sağ ve sol aynı anda iki led kullanma

Yukarda ki kodda öyle bir şey olamaz , hatta sizin servonuzda yanlış zaten eğer 360 derece dönüyorsa.

Tower Pro mikro servo 9 g SG 90

Piyasada son zamanlarda onlar 360 derece olarak satılmayı başladı nedense, normalde 180derece onlar.Ancak bir yerden piyasaya hacklenmiş şekilde çıktı.O yüzden 180ni bulup yukarda ki kodu denediğinizde zaten rahatlıkla istediğiniz modifiyeyi yapabilirsiniz.

yukardaki kodu çalıştırdım sağ ve sola hareketi sağladım led lerde yanıyor fakat butonu bırakınca led sönüyor benim istediğim led diğer butona basınca sönecek ve diğer led yanık kacak yani hangi yönde ise o yönün ledi konumu değişene kadar yanık kalacak

void loop() { leftPressed = digitalRead(leftPin); rightPressed = digitalRead(rightPin); if(leftPressed){ if(pos < maxDeg) pos += 3; myservo.write(pos); // tell servo to go to position in variable ‘pos’ digitalWrite(led1Pin,HIGH); digitalWrite(led2Pin,LOW); } if(rightPressed){ if(pos > minDeg) pos -= 3; myservo.write(pos); // tell servo to go to position in variable ‘pos’ digitalWrite(led2Pin,HIGH); digitalWrite(led1Pin,LOW); } delay(15); // waits 15ms for the servo to reach the position } loop içerisini böyle değiştirin.

çok teşekkür ederim olay çözülmüştür ben sözümdeyim yukardaki bahsetiğiniz şeye telefon numaram yazılı

bir sorum daha olacak bir ardunio ya kaçtane servo motor bağlayabilirim ayrı ayrı bu şekilde çaışacak benim ihtiyacım olan sayı 25 adet

kusura bakmayın ben 58 yaşındayım bu yaşta ancak bu işlerle uğraşıyorum zevkli bir hobi keşke 25 yaşında olsayıdımda daha çok uğraşsaydım

Çeşitli servo motor sürücüleri var , bunlar 16-12 kanala kadar servo motor sürmeye imkan sağlıyor sadece 2 pin kullanarak , i2c servo motor sürücü diye aratırsanız çıkabilir ,onun yerine arduino mega alarakta 25 servo bağlanabilir , tabi beslemelerini harici vererek. Ben para konusunu espri yapmak amacıyla söyledim , direkt hazırda verebilirdim ancak en azından bir tecrübe kazandınız , sizin açınızdan iyi olduğunu düşünüyorum.

çok teşekkür ederim gerçektende çok iyi oldu en azından bilgi edinmiş oldum benim şu anda elimde olan arduino mega bu konudada sizlerden yardım bekliyorum

.

Tabi hangi aşamadasınız şu an ?