Atmega328p-au kullanarak kendi kartımı yaptım. Kartımda ch340 gibi bir entegre kullanmadım. TX ve RX pinlerini çapraz bağlayarak"https://www.direnc.net/arduino-ch340-3v3-5v-usb-seri-modul" TTL dönüştürücü yardımı ile , Arduino İDE’den programlayabilirmiyim? Bootloader yapmama gerek var mı ?
Yaptığın kartta kullanacak olduğun işlemciyi satın alıyor isen önce ona bootloder atmalısın ve sonrasında usb ttl çevirici kartla arduino ide üzerinden yükleme yapabilirsin. Kullanacağın işlemciyi bir arduino karttan söküp te kullanacaksan bootloadera gerek yok. usb ttl çevirici işini görecektir.
Anladım cevap için teşekkürler. İnternetten aldım ve lehimledim. Bootloader atmam gerekiyor o zaman. Bootloader ile ilgili internette tam anlamıyla bilgi yok.Bootloader tam anlamıyla ne işe yarar. Ve video linki filan atabilir misiniz?
Bootloader arduino ide yi kullanarak işlemciye kolay ve hızlı şekilde program atmaya yarayan pir kod parçacığıdır. her model için farklıdır. Ör : nano için farklı promini için farklıdır. hatta promini 8 mhz için 16 mhz için farklıdır. arduino ide içinden bootloader atılabilir. fakat bunu yaparken Arduino as isp programlayıcı kullanmalısın herhangi bir uno yada nano kartının içine ArduinoISP sketch atarak o kartı bootloader programlayıcı haline getirebilirsiniz. Arduino Bootloader (atma) yazarsanız bi dünya link çıkıyor.
başka bir uno ile arduinona bootloader atabilirsin. sitede var nasıl yapıldığı