Bilgisayarım arduinoyu "USB2.0-Serial" olarak görüyor.

İyi günler, Elimde klon bir arduino uno var, markasını bilmiyorum. Arduino yu bilgisayara bağladığımda USB2.0-Serial olarak görüyor. Aldığım kişi bana driverları kurmak için program yollamıştı ancak o programlada driverları kuramadım. İnternette araştırdığımda aynı yöntemi milyonlarca kez gördüm ama sanırım bir tek bende bu sorun var. Benimle aynı durumda olan bir kişiye rastgeldim onada gelen cevaplar çözüme ulaşmamı sağlamadı. Ne yapmalıyım ? Ciddi anlamda kafayı yiyeceğim. Linux üzerinde hiçbir sorun yaşamadım ancak ben windows üzerinden kullanmak istiyorum. Klon değilde orjinal arduino alsam sorun çözülür mü ? Sağolun :slight_smile:

usb 2.0 olarak gorse ne sorun oluryorki fonksiyonu çalışmıyormu? bilgisayarını eskiyese usb 1.1 üstünu tanımıyor olabilir belki. bilgisayarı değiştir :slight_smile:

Driverlarını kuramıyorum bu yüzdende arduinoyu windows üzerinden programlayamıyorum :frowning: Bilgisayarımın portları USB 2.0 Sanırım bu problemin bir çözümü yok :smiley:

Aynı sorunu ben de yaşadım. Zip’li dosyayı indirmek yerine doğrudan installer’ı indirip kurun. (Bütün seçenekleri işaretlemeyi unutmayın.) installer’in son sürümünü indirdiğinizde sürücünün de son sürümünü yüklüyor. Yani ayrıca güncellemeye gerek kalmıyor. (Benim sistemim XP)