Bluetooth Shield

Arkadaşlar elimde protoshield var ve birde bluetooth modül bunu nasıl bluetooth shield yapabiliriz ?

bluetooth pinlerini +3.3v gnd rx tx e bağlayacaksın bazı bt moduller 1-2 tane daha bacak kullanır reset ve master slave veya programlama bacağı gibi şeyleri de ilgili protoda bir yere bağlaman gerekecek.

işe yaradı teşekkürler

HC05 bluetooth modül kullanıyorum.VCC kısmına 5V versem sıkıntı olur mu? Şimdiye kadar 5V verdim bir sıkıntı çıkmadı ama

Bazi modullerde 5v tan 3.3v donusturucu olabiliyor. Bir resmini koyun bakalim

Kullandığım ürün bu. http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/bluetooth-modulu-arduino-amp-pic-hc-05-119687754

Calisma gerilimi 3.3v diyor fazla voltaj vermeyin derim

Şimdiye kadar 5V verdim umarım bozulmamıştır?

ben resme bakınca pinlerin olduğu tarafta bir 3 bacaklı sot23 kılıf transistore benzer bir componenet goruyorum o 5v tan 3.3v donusturucu regulator olabılır ama satan arkdaş 3.3v diye yazmış sitesine. birde ona sorun hatta bu urunun menşeini ana sitesini sorun oradan bir kontrol edin. tolere edebilir yuksek voltajı ama uzun sureli olmayabılır bir anda yanar gıderde belli olmaz.

Teşekkür ederim ömer bey ilginiz için ben bir soruyum ama en garantisi 3.3 V vermek ya da 5 volt verip 1k direnç ile bağlantı yapmak

5v verip direnç bağlamak işe yararmı bilmiyorum arduino uzerınde 3.3v çıkış var oradan al kullan daha garanti olur.