BMP085 Hakkında yardıma ihtiyacım var. [ÇÖZÜLDÜ]

Merhaba herkese hayırlı ramazanlar Uzun zamandır radyo kontrollu araçlarla ilgileniyorum. 1 yıldır kullandıgım ve üzerinde bmp085 isimli barometre bulunan multiwii pro isimli kontrolcüye megapirateng isimli yazılımı yükledim. Yüklediğim zaman barometre tarafında sıkıntı yoktu, fakat bugun bilgisayara bağladığımda barometre hakkında uyarı almaya basladım. Saat 22:00 dan beri uğraşmama rağmen sorunuma çözüm bulamamakla beraber şuanda ne yapacagımı bilmiyorum. Hiçbiryerde bilgi bulamadığım için arduinoya yoneldim, çünki bende sizle aynı ıde yi ve sensorleri kullanıyorum sorunun kartda oldugunu düsünüyorum fakat yeni kart alacak param yok lütfen yardımcı olun. http://i.hizliresim.com/7mOEBa.png Edit: Sorunun kartda olduğu anlaşıldı ve hobbyking tarafından ürün ücretini iade aldım.

Merhaba, aynı şekilde bende sizin gibi RC modellerle ilgileniyorum. Arduino üzerinden kendi projemi geliştirmek için BMP180 sensörü almıştım. Anladığım kadarı ile sensörden veri alınamıyor veya okunamıyor. Board üzerinde sensörün bacaklarında sıkıntı var mı kontrol ettiniz mi? Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum.

Barometre karta tümleşik olarak geliyor. Bacaklarda herhangibir sorun göremiyorum. Kart herhangibir darbe almadı kargo bekledigim için masada yatıyordu 2 gün önce çalısan barometre suanda… Yardımlarınızı bekliyorum http://pt.medievalcode.com/images/quad\_posts/multiwii.jpg

2 gün önce düzgün çalıştıysa basit bi hatadan kaynaklanıyor olabilir sorun. Elektronikten anlıyorsanız yeni bir sensör alıp değiştirilebilir bence, nereden aldınız? Hk falan ise iletişime geçin, sorunlu ürünlerde yeniden gönderim yapıyorlar :wink:

HK dan alındı ürün de üstünden 1 yıl geçti değişim olacagını sanmıyorum. Puan olarak iade isteyip apm almayı deneyebilirim. Elektronikten az çok anlarım bi devrenin üstündeki parçayı değiştirmek çocuk oyuncağı fakat sensörü ayrı satan yer bulamadım Yaklaşık 7-8 saat ugrastıgımı düsünüyorum dikkatimden kaçan birşey vardır fakat aklıma birşey gelmemeye başladı.

ebayde bmp085 diye aratırsanız sensörü bulursunuz, oradan söküp takabilirsiniz. Hobbyrc’de bu konuyla ilgili başlık açtınız mı?

Hobbyrc de baslık acmadım yarın acayım. Hobbyrc guzel bir forum fakat teknik konularda bilgili kişi sayısı az forumu aynı sorunu yasayan var mı diye incelemiştim fazla cevapsız konu var. Ebay konusunda ise urun guvenli satıcılarda 7-8 dolar civarı ben kartan memnun olmadıgım için bu karta para harcamak istemiyorum kenara para koymaya basladım 1 aya apm2.5 gps compass telemetri alacagım 220 lira tutuyor 15 lirayı 15 liradır. Buyüzden barometre değiştirmekten vazgeçtim. Sorunu para harcamadan halletmek istiyorum gerekirse barometreyi iptal edelim 1 ay boyunca öyle kullanayım. Hobbykinge rma actım ve live chatla konustum hk urunletine 1 yıl garanti veriyor malesef benim garanti 2 gun önce dolmuş fakat yardımcı olabileceklerini söylediler rmaya yanıt bekliyorum suan. Not: Arduino hakkındaki bilgim internetteki kodları kopyalayıp yapıstıracak kadar yardımınıza ihtiyacım var

Biz programı yüklerken dosya içinde fazla değişiklik yapmıyoruz bu kısımlar kütüphaneye giriyor sadece multicopter tipi gps kullanıp kullanılamayacagı v.b. rma açarken video istediler zorunlu olan değişiklikleri videoda gösterdim. Sorun da içeriisnde https://plus.google.com/111042220069149304762/posts/cpfT6gcRJ5B

7-10 gün içeriisnde para iadesi alacağım fakat bu kartı çalıştırmak istiyorum üzerinde atmega 2560 var arduino projelerind ekullanılabilirmi kartın yapısına bakarmısınız

Arduino projelerinde kullanabilirsiniz tahminim, fakat çıkışlar yetersiz kaldığı için projeleriniz sınırlı kalacaktır. Bir de tam bilmiyorum ama sanırım bootloader yapmanız gerekebilir, aynı altyapıyı kullandıklarını zannetmiyorum.

En baştan başlamak için arduino uno almak mı mantıklı ozaman?

Yardımlarınız için teşekkürler öncelikle apm alacağım daha sonra uno ile arduinoya adım atacağım…