Arkadaslar su C# kodlari ile Arduionoda bir servoyu kontrol edebiliyorum. C# de bir adet trackBar1 kullandim. C# Kodlari ------------------------------- public void send(byte data) { if (port.IsOpen) { byte buffer = {0}; buffer[0] = data; port.Write(buffer, 0, buffer.Length); } } private void trackBar1_ValueChanged(object sender, EventArgs e) { port.Open(); send(byte.Parse(trackBar1.Value.ToString())); port.Close(); } --------------------------- Arduino kodlari --------------------------- void setup() { myservo.attach(9); // Servonun sinyal alacağı pin numarasını belirliyorsunuz. Serial.begin(9600); } void loop() { if (Serial.available() ) { // Serialden gelen veri geliyorsa int var = Serial.read(); myservo.write(var); //Serial.write(var); delay(15); } } --------------------------- acaba ben tracbar2 kullanarak arduionoya baglayacagim bir 2.servo icin nasil komut göndereyim ki arduiono bu gelen komutu anlayip 2.servoyo hareket ettirsin? tracBar1 ile 1.servo Motor tracBar2 ile 2.servo Motoru hareket ettirmek istiyorum. c# kodu nasil olmali? arduino tarafindaki kod nasil olmali?
Tamam halletiim arkadaslar ! gerek kalmadi
Nasıl hallettiğini paylaşırsan en azından senin gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlara da çözüm yolu olursun arkadaşım…