Devre tasarımı yapmayacaksam neden olmasın?

Merhaba arkadaşlar. Bir üniversitede öğretim üyesiyim. Elektronik kart tasarım ve devre elemanları konusunda sınırlı bilgim var. Ama genellikle yapmak istediğini bilen biriyim. Özellikle biyosensörler ile ilgileniyorum ama bu konuda sanırım çalışan yok. Önce bir ardunyo uno seti aldım robotistandan ve başladım. Ama sizlere sorularım olacak, tabii izninizle. Ayrıca kitabın yarısını geçtim hala çalışıp uygulama yapmaya gayret ediyorum. Şimdi bir soru sormak istiyorum. Bir yerde (arduino ile ilgili) gerilim entegresi kullanarak direnç ölçebileceğimle ilgili bir yazı okudum ama şimdi tekrar bulamıyorum. LM317 değildi ama hangisi olduğunu hatırlayamıyorum. Organik dokularda kullanacağım ve üzerinden geçen akımın çok küçük olması gerekiyor. Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

şurada http://www.cooking-hacks.com/index.php/documentation/tutorials/ehealth-biometric-sensor-platform-arduino-raspberry-pi-medical işinize yaracak biomedikal sensor ve uygulama örnekleri var fikriniz olsun. çalışmalarınızda temel elektronik konularını hızlı bir şekilde gözden geçirmenizde fayda var çünkü çok küçük akım ve voltaj okumalarını yüzlerce kez yükselterek bunları sağlıklı şekilde değerlendirmek için opamp kullanmanız gerekir. analog devreler dijital gibi keskin değildir çok daha ileri teknik bilgi tecrübe gerektirir aldığınız uno setini çoşkunun arduino kitabı ile mi aldınız bilemiyorum ama öncelikle oradaki örnekleri bitirip adc uygulamalarına ve bir opamp alıp mesela LM358 gibi, onun üzerinde testler yapabilirsiniz yukarıda verdiğim linkte kastaki gerilimi ölçen örnekler de vardı. orada TL071 türü bir şeyler kullanılmıştı oradaki teknikleri deneyebilirsiniz…

Temel elektronik bilgim var. Daha önce birçok projede elektronk mühendisi arkadaşlar ile çalıştık. Ama dediğim gibi temel diyelim. :slight_smile: Seti Coşkun beyin kitabı ile aldım ve hemen hemen her akşam 2-3 saatimi ayırıp resmen ders çalışıyorum. Yukardaki link için teşekkürler. İnceledim arayıpta bulamadığım bilgiler var.