Merhabalar, aklımda yapmak istediğim bir proje var ama birtürlü modelleyemedim. Bu konuda bana yol gösterebilecek birisi var ise memnuniyet duyarım. Bir devre var, devre 24 volt gerilim veriyor üzerindeki bir tuşa basıldığında. Bu 24 volt u arduino ile dinleyip eğer butona basıldı ise (24 voltu sinyal olarak acık yada kapalı olduğunu arduino da okuyabilmem lazım) arduino dan başka bir devreye 12 volt vermem gerekiyor. Bu 12 volt u röle ile verebilirim zannediyorum. fakat 24 volt u gelip gelmediğini nasıl arduino dan dinleyeceğim burda tıkandım işte. Umarım anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar dilerim.
pinlerin high low durumuna bakabilirsin yalnız 24 volt direk vermen sıkıntı yaratabilir arduino.cc de bu tarz örnek kodlamalar sana fikir verebilir
Optocupler ile bir giris devresi yapman lazim google da bulursun 4n25 le filan yaparsin. Yalniz cok merak ediyorum temel elektronikte bunlar hep var. O sirada siz nerdeydiniz merak ettim
Ben arduino yu kavramaya çalışıyorum. Normalde 24 voltu direnç ile 5v a çekmeyi düşündüm, fakat belki arduino için geliştirilmiş hazır birşeyler vardır diye fikir almak için konu açtım. Farklı fikirleri duymak bu zamana kadar bana çok şey kazandırdı. Birçok bildiğim şeyin, aslında daha kolayı olduğunu gördüm. Yenilikleri yakalayamadığım için soruyorum insanlara. Bu yüzden de aşağılamanızı hakettiğimi sanmıyorum. Hele ki fikir aldığım için…
foruma daha önce açtığın konuları da izliyorum. baştan konuyu bu şekilde açarsan ben dirençle düşürebilirm ama başka çözüm var mı diye sorman daha şık olur. dirençle gerilim bölücü de yapabilirsin 24 voltu 5volta düşürürken 19 voltluk enerji kaybını direnç üzerinde tüketmek riskli ayrıca girişe bir ters voltaj koruma için diyot ve çıkışa da bir tane de 5v1 zener ve kondansatör koyarak aşırı voltaj sıçramalarını da filtrelemiş olursun. direnç dğerlerini 10ma akacak şekilde seçersin.
Teşekkür ederim
Optocoupler’leri de araştırabilirsin. Yeni bir konu öğrenmiş olursun hem de.