yukardaki bluetooth eklentisine sahibim android bir telefon üzerinden led yakıp söndürmek istiyorum yardımcı olurmusunuz saatlerce aradım
char val; // variable to receive data from the serial port int ledpin =13; // LED connected to pin 13 or onboard LED void setup() { pinMode(9, OUTPUT); // set ledpin as OUTPUT Serial.begin(9600); // start serial communication at 115200bps } void loop() { if( Serial.available() ) // if data is available to read { ; } val = Serial.read(); // read serial and store it in ‘val’ if((val == ‘0’ ) || (val == ‘off’)) // if ‘0’ or ‘off’ was received ledpin is switched off { digitalWrite(9, LOW); // turn ledpin Off Serial.println(“ledpin off”); } if((val == ‘1’ ) || (val == ‘on’)) // if ‘1’ or ‘on’ was received ledpin is switched on { digitalWrite(9, HIGH); // turn ledpin ON Serial.println(“ledpin on”); } } bu kod ile led yakıp söndürebiliyorum ama yapmak istediğim şu mesela 1 e basınca pin 9 daki 2 ye basınca pin 11 deki lamba yansın bunu nasıl yapabilirim ne şekilde editlemem lazım kodu (yukardaki kod ile Bluetermden android bir telefondan bağlanarak 1,0 komutları ile ledi yakabilirsiniz detaylı yardım isteyen mesaj atabilir) teşekkürler herkeze ![]()
char val; // variable to receive data from the serial port int ledpin =11; int ledpin2 =9; void setup() { pinMode(9, OUTPUT); pinMode(11, OUTPUT); Serial.begin(9600); } void loop() { if( Serial.available() ) { ; } val = Serial.read(); if(val == ‘1’ ) { digitalWrite(ledpin2, HIGH); //9.pindeki led on digitalWrite(ledpin, LOW); //11.pindeki led off } if(val == ‘2’) { digitalWrite(ledpin2, LOW); //9.pindeki led off digitalWrite(ledpin, HIGH); //11.pindeki led on } } bu sekilde yaparsan istedigin olur