Arkadaşlar aranıza yeni katılan bir arduino kullanıcısıyım . Hmc5883l sensörüyle yapılan örnek kodla çalışıyorum . http://bildr.org/2012/02/hmc5883l\_arduino/ bu örnekteki herşeyi yapmama rağmen seriportta hiç bir veri okuyamıyorum . sensörü çıkarttıgımda ise sabit bir veri sürekli geliyor aslında benimde yapmak istedigim tam olarakta o ama sensör takılıyken hiç bir veri alamıyorum . yardım edebilir misiniz ?
I2C üzerinden veri alınamadığında program kilitli kalıyor muhtemelen. Sensörün bağlantılarını doğru yaptığından emin olman gerekiyor ilk önce. SDA ve SCL pinleri doğru bağlı mı onları tekrar kontrol edebilir misin?
Error inside Serial.serialEvent() java.io.IOException: Bad file descriptor in nativeavailable at gnu.io.RXTXPort.nativeavailable(Native Method) at gnu.io.RXTXPort$SerialInputStream.available(RXTXPort.java:1532) at processing.app.Serial.serialEvent(Serial.java:215) at gnu.io.RXTXPort.sendEvent(RXTXPort.java:732) at gnu.io.RXTXPort.eventLoop(Native Method) at gnu.io.RXTXPort$MonitorThread.run(RXTXPort.java:1575) dediğinizi denemeden önce program çalışırken altta çıkan hatalar bunlar . cevabınız için teşekkürler
seri port yerine lcd de göstermeye çalıştım almaya çalıştığım veriyi . bağlantılarımı kontrol ettim fakat yine aynı şey oldu i2c bağlantıları takılı değil iken veri geliyormuş gibi oluyor fakat i2c bağlantısından sonra veri alış verisi olmuyor . kodta bir hata olabilir mi acaba ?
Header dosyasını doğru yerde tuttuğuna veya import ettiğine emin misiz tantan?
arduino klasorunda library ye hmc5883l diye bir klasor atim header dosyasi ve ornek proje orda ben exeyi calistirip orneklerden attigim projeyi aciyorum header dosyasi ekli bir sekilde proje aciliyor . Dogru yapiyorum değil mi ?