Uzaktan kumandalı bir aracım var. Bunun kumandasını arduinoya bağladım. Arduino da bir bilgisayara bağlı. Bilgisayardan gönderdiğim komutlara göre aracı istediğim yöne hareket ettirebiliyorum. Bu kısımda sorun yok. Yalnız kontrol işini internet üzerinden yapmak istiyorum. Uzaktaki bir makina internet üzerinden buradaki aracı kontrol edecek. Nasıl hareket ettiğini de kamera ile izleyecek o kısım projeden bağımsız. Benim buradaki sorunum uzaktaki bilgisayar ile aracın yanındaki bilgisayarı gecikme olmadan nasıl haberleştirebilirim. Kullanıcı sağ ok tuşuna basınca minimum gecikme ile araç dönsün istiyoruz. Bu konuda izleyeceğim yol ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Hangi yolla haberleşirsem hızla ilgili sorun yaşamam. Şimdiden teşekkürler…
en zor kısmını halletmişsiniz. bilgisayardan arduinoya komut yollayıp arduino da uzaktan kumandayı kontrol etmiş. bilgisayarınıza bir tcp/ip protokulü kullanan program yazarsanız tcp/ip serial port dönüşümü yapmış olursunuz. ms C# express ile bunu halledebilirsiniz. arada bilgisayar olmasın diyorsan bir wifi shield alıp wifi ile internete çıkıp oradan komut yollaman gerekir.
alıcı ve verici taraftaki internet hızı yüksekse, 1 saniye bile gecikmez
aracın kumandasını arduinoya bağlama işlemi, bilgisayardan arduinoya gönderilen komutları kumandanın alması olaylarında yardımcı olabilecek bir dokümanınız var ise ben onu sizden isteyebilir miyim acaba? iyi çalışmalar