Mrb iyi günler arkadaslar benim elimde bi adet ir kumanda seti ve servo motor var. Ben kumanda ile servo motoru kontrol etmek istiyorum fakat kumandada herhangi bi tusa basarak servo motorun açısını degiştirmek istiyorum ama tustan elimi cekincede durmasını istiyorum yani açısı tusa bastıgımda surekli artacak ve elimi tustan cektigimde duracak netde arastırdım pek bişey bulamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tesekkurler..
Önce ir kumandaniz ile servo motorlarinizin birbirine baglanmasini saglamalisiniz. Sonra tutan elinizi çekince durmasını sağlamak kolay. Servo kontrol sisteminiz bunun ne kadarını yapiyor?
“Nette araştırdım birşey bulamadım” denildiğinde gerçekten ne aranıldı, ne bulunamadı merak ediyorum. Önce buradan başlayalım. Nette nasıl arama yaptınız, hangi kelimeleri arattınız mesala?
@kaanceyhan bende bulunan kumanda modulu ile örnegin bi tusa bastıgımda servo belli bi acıya kadar dönuyor sonra geri dönuyor kendi kendine yani o acıda sabit durmuyor ayrıca tusa basılıda tutmuyorum yani bir sefer basmam yeterli. Benim istedigime gelirsek bi tusa basılı tuttugumda servo motorun açısı artacak ve elimi tustan cektigimden o acıda sabit kalacak @ctastemir hocam öncelikle servo motorun calısmasını inceledim sonra ir kumanda modulunu kullanmayı ögrendim ve bunları birleştirip servo motoru herhangi tusa bastıgımda belli bi açıya gitmesini kendim yaptım ama yukarıda dedigim gibi bi tusa basılı tutunca acısı artıracak ve elimi çekince o açıda sabit kalacak bir örnek bulamadım elimde bulunan örnek bi tane ama bunuda denedim tusa basınca servonun acısı artıyor ama bi muddet sonra kendi kendine geri donuyor benim servo yardımcı olursanız sevinirim.. Örnek Video : http://www.youtube.com/watch?v=7xEaLdf5UKU
video tam olarak istediğinizi yapıyor sanırım. problem kodunuzdaki bir kısmın, servo’nun konumunu resetlemesi olabilir mi? yanlış bilmiyorsam kumandaların IR haberleşmesi sürekli değil, her tuşa bastığınızda bir komut gönderecek şekilde çalışıyor. dolayısıyla sizin servo kontrol kısmınızın ileri komutu ile belli bir birim ileri gidecek şekilde programlanması lazım. ardından siz tuşa basılı tuttuğunuzda kumandanızdan ileri>ileri>ileri>ileri komutları gelecek. servonuz da bu sayı kadar ilerlemiş olacak. siz tuşu bıraktınızda da durmalı. (eğer durmuyorsa, servoya gelen komutları kontrol eden kısımda bir problem var demektir. bu kısmı iyi inceleyin. kolay gelsin.
peki sürekli haberleşme saglayan xbee haricinde daha dogrusu xbee modullerden daha ucuz olarak ne var onlara örnek verebilir misiniz
çok yüksek hızda hassasiyet gerekmiyorsa ki bir butona basma süresi ile kontrol ediyorsanız gerekmez bence, ır kumandanın çalışması sizin işini görecektir bence. burada sıkıntı sürekli haberleşmede değil yalnız, komut bitiminde servonun konumunun değişmesi. bence projenizi ikiye bölün, birinci kısım servonun kontrol edilmesi, bunu arduinoya ekleyeceğiniz 2 tane push button ile kontrol edecek şekilde çalıştırın, yani bir butona basılı tuttuğunuzda ileri, diğerine basılı tutunca geri gitsin, bu yapının sizin ihtiyacınızı çözdüğüne emin olduğunuzda bu komutları kablosuz olarak göndermeyi ayarlayın, o zaman tek yapmanız gereken push button tetikleme kısmını IR kumandadan gelen veriye göre yapmanız olacak. eğer IR kumandanın hızı sizi tatmin etmezse alternatif kablosuzu haberleşme sistemlerini denersiniz. şurada step motorun iki buton ile kontrol edilmesini yazmıştım: http://bocekduino.wordpress.com/2013/12/17/buton-ile-step-motor-kontrolu/