beklentiye sokmamayım oyle bısey düşünmedim
aldıkları yere bir yazı yazarsa değiştirirler muhtemelen. alınan arduinonun linki var nasıl birşey anlamış oluruz.
ch340 driveri nasıl yukledınız onu kontrol edın usb takılı degılken yapun kerşeyı sonra bılgısayarı yenıden başlatın robtıstan sitesinde ch340 driver var ve kurulumu ıyı anlatılıyor onu uygulayın
Dostlar Görünen o ki çözüm bulamadık. Konunun başlatıldığı tarih ve üstünden geçen zamanla birlikte verilen cevapların herhangi bir çözüm sağlayamadığı tespit edilip konunun kapatılmasına karar verilmiştir. Ancak yine de önerilen yöntemler belki başka bir dostumuzun işine yarayabilir. Öneri veren tüm dostlara teşekkür ederim. Problemi sorarsanız Tek çare olan “Değişim” 'i yaptım. Yeni aldığım kart sorunsuz çalışıyor. Yine de çözüm yazmak isteyen dostlar olursa hiç çekinmeden yazabilirler.
Bugün nano v3.0 klon da hazırladığım kod parçası; derlendi ancak kod nanoya yüklenmedi. Aşağıdaki hatayı verdi. avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 Ardiuno IDE Menüde (1.8.5) Araçlar->İşlemci –> ATmega328P (OldBootloader) olarak seçtim. Çalıştı. Bu arada dikkat edilmesi gereken diğer bir husus Menüde ARAÇLAR kısmında doğru seçimlerin yapılması. Örneğin; Nano için Ardiuno NANO; doğru PORT; işlemci ATmega328P; programlayıcı USBtinyISP seçilince sorun çıkmıyor.
normal nano seçin deneyın ben ek bısey yapmamıştım
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Uzun bir ara oldu ama daha şimdi fark ettim buraya yazmadığımı. Benim kart aşırı derecede klon çıktı. Üstündeki L ledi , R4 direnci ve D1 diyodu lehimlenmemiş yani o parçalar yok. Bundan dolayı pc kartı tanıyamamış. Hepinize teşekkürlerimi iletirim.