L293D ile motor kontrolü güç sorunu

merhaba arkadaşlar L293D entegresini kullanarak arduino üzerinden dc motoru çeviriyorum motor uzaktan kumandalı bir arabadan aldığım standart dc motor. üzerinde gelen 5 volt pil ile motor gayet hızlı dönüyor fakat l293d ye ayrı pil ile 5 volt vermeme rağmen motor çok güçsüz dönüyor. motoru pile direk bağlarsam gayet iyi fakat entegre çıkışında yavaş bunu nasıl düzeltebilirim ? teşekkürler.

arduinoda pwm le sürüyorsan faz oranı düşüktür %100 olmasını sağla… l293 600ma kanal başına akım verir motor daha fazla akım çekiyorsa güç olmaz zaten

entegrede enable pinlerine direk 5v verdim %100 sürmesi gerekirken motor çok güçsüz oluyor. kullandığım pil zaten oyuncak arabada kullandıkları kendi pini arduino devdesi ve entegreyi ayrı pil ile besliyorum. motor voltajı için ayrı motorların kendi pilini kullanıyorum ama sorun aynı. pwm ile kullanım için örnek var mıdır ?

motorun ucuna gelen voltajları olctunuz mu? motor uclarında diyot kullandıysanız devrede diyotlar bozulup açık devre veya yuksek dirence geçmiştir belki, diyotları da kontrol edin

sorunu şu şekilde gördüm aradan arduinoyu çıkartırsam test bordda l293d entegresi ile sinyal bacaklarına 5 volt verirsem motorları düzgün çeviriyor. arduino yu bağladığımda pini HIGH yaparsam pinden 3.3v çıkıyor pinden 5v çıkması için ne yapmam gerekli acaba ?

SOrunu çözdüm. pinden analogWrite(5, 250); şeklinde çıkış verirsem pine tam 5v gönderiyor rakamı düşürdükçe pine giden voltaj düşüyor ve motor yavaşlıyor.

analogwrite pwm çıkışı set eder maxımum 255 değeri verebilirsin 128 verirsen 2.5 volt civarı çıkar yani %50 puls genişliği elde edersin. direk dijital pinden high write olarak surersen direk kontrol edersin pwm ile surersen motor hızını kontrol eder aslında…

hocam bede l293d aldım ve dc motor sürmek istiyorum. bağlantı şemasını verebilirmisiniz?

http://www.instructables.com/id/Control-your-motors-with-L293D-and-Arduino/?ALLSTEPS