ldr nin degerini ohm olarak görme!

arduino uno kullanıyorum ldr’yi bağladığımda serial monitörde 0-1023 arası degerler görüyorum ldr’den okuduğum değeri ohm cinsinden nasıl görebilirim ?yardımcı olabilirmisiniz?

size ohm kanununu tavsiye ediyorum

tam derdimi anlatamadım sanırım :slight_smile: mesela sıcaklık sensörü için hazır bi kütüphane var ışık sensörü içinde böyle bi kütüphane varmı? yani ohm kanunu cevabınız biraz basit degilmi:) her rengin degerini ölçmemi beklemenzle aynı şey.

keşke sen de beni anlasaydın :wink:

Nurhan arkadaşım şu şekilde mi bağladın http://www.hobbytronics.co.uk/image/data/tutorial/arduino-tutorial/ldr\_nightlight.jpg. Bu tür direnç tarzı sensörler için kütüphaneye gerek yok. Kütüphanesi olan sensörler özel iletişim protokolleri olan sensörler için oluyor genelde. sadece lineer mi logaritmik veya her neyse bu direnç değişimlerinin bilgileri lazım sana. kalibrasyon yapacağın başka bir ışık ölçer falanda bulabilirsin bunları.

logaritmik sanırım arduino da 700 olarak gördügüm degerin karşılıgını 5 ohm olarak çevirmek istiyorum tek tek ölçüp bi formül oluşturmaya çalışsam çok zor her bi degişimde cok farklı degerler gösteriyo arduino yu ilk defa kullandıgım için herhangi bi kütüphanesinin olabilecegini düşünmüştüm cok anlayamadım ama kalibrasyon yapabilecegim ışık ölçer için bi öneride bulunabilirmisin?

deneme amaclı basit bi ldr kullandım ve dedginiz gbi arduino ya direncle bagladım gerilim bölmesi yapmak için bide sanırım benm arduino da gördügüm deger lüx degeri emin degilim ama.