herkese merhaba, evimi akıllı ev yapıyorum, bunun için birçok alt yapı hazır, şimdilik leonardo işimi görecek gibi gözüküyor, ilerleyen zamanlarda 2 normal bir steper süren kart ı da almayı planlıyorum. başınızı çok ağrıtıcam gibi. şimdiden herkese teşekkürler. neyse sanırım dijital giriş çıkışlarında bir sıkıntı var, ufak bir program la test ettim. void setup() { Serial.begin(9600); pinMode(5,INPUT); } int but1=0; //buton değeri 1-0 void loop() { but1=digitalRead(5); Serial.println(but1); delay(100); } 10 nolu pin e 5 volt verdiğimde ekranda hep 1 değerini görüyorum, ama 5 volt u çektiğimde, 10 sn 0, 5 sn 1, 3 kere 0 6 kere 1… gibi kafasına göre rakamlar oynuyor. leonardomda bi hatamı var?
şuradaki http://arduino.cc/en/tutorial/button gibi butonu bağlayın buton girişini bir dirençle gnd ye çekin havadaki ve kablonun üstündeki parazitlerden etkilenip hatalı tetikleniyor olabilir.
okoman cevabın için teşekkür ederim, yazılım hakkında iyi kötü bilgi sahibi olmamama rağmen, devre elemanları hakkındaki bilgi yetersizliğim beli oldu
bu şema çözümlerden biri, lakin arduino kendi içinde pull up direnc e sahipmiş, pinMode(pin,INPUT); digitalWrite(pin, HIGH); yaparsan değer hep 1 oluyor, gnd ye bağladığında da 0 a dönüyor ve stabil bir şekilde çalışıyor… internet, google ve sizler iyiki varsınız.