if(distance > 0 && distance < 25){ int RedValue=(25-distance)*10.2; digitalWrite(RedLedPin, RedValue); }else { digitalWrite(RedLedPin, 0); } if (distance > 10 && distance <=90) { int GreenValue = (distance-10)*17; digitalWrite(GreenLedPin, GreenValue); } if (distance > 10 && distance < 0) { int GreenValue = (50-distance)*10.2; digitalWrite (GreenLedPin, GreenValue); }else { digitalWrite (GreenLedPin, 0); } Arkadaşlar burada ben ultrasonik sensörle mesafeye bağlı led yakımını gerçekleştireceğim.Ama yukarıdaki örnekte matematiksel kısımları anlamadım örneğin (25-distance*10,2) diğerinde 17 bunun mantığını acil açıklarmısınız.
sensor 0..25 arasında hesapladığı değerlerin kat sayısı 10.2 imiş ve sensor 10…90 arasında katsayı 17 imiş. sensörü once bır kalıbre et sen kendi ölçeğini bul belki bunlar inch değeri filandır adam kendi sistemine uygun kalibre etmiş yada başka bir amaçla da kullanmış olabilir. basitçe distance değerini devamlı okuyup yazdırarak bunu kendıne gore ayarlarsan iyi olur.
srkn27 sen ısrarla forumu çok kötü kullanıyorsun daha önce c bilmediğini anladık şimdide matemetikten çaktın bizim gözümüzde hadi hayırlısı.
Benim sorunum 0-10 arasında led yakmasını belirttirken 0-5 cm arasında led yakmaktadır.Bir daha dikkat edeceğim paylaşımlara teşekkürler.