Makineciden Proje

Merhaba değerli arkadaşlar, arduino ve elektronik konularına biraz yabancı bir kişi olarak sizlere üstünde çalıştığım bir projeden bahsedeceğim. Projenin maliyeti ve konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Yazılım sisteme datayı gönderir, Data ile sensör koşullanır, Sensöre gerekli datayı yorumlar ve uyuşması durumunda Sensör, işlemciye datanın uyuştuğuna dair yazılıma veri gönderir. Bu sistemde hangi ürünleri kullanmam lazım sizce ve maliyet olarak bütçesi nedir?

Daha açık anlatmanız gerekiyor bu şekilde size kimse yardım edemez. Nasıl bir data, nasıl bir sensör, kaç tane olacak ve tam olarak nasıl bir proje düşünüyorsunuz?

Öncelikle, projenin iyi niyet sözleşmesine uygun bir dille anlatmak isteyeceğim sizlere. Öncelikle; bilgisayarımızda bulunan yazılım sisteme data gönderir (birkaç byte) bu şekilde sistem o datayla koşullanır ve alınan datanın daha önce sistemden gönderilmiş datayla uygun olduğuna dair onayı sistem tekrar yazılıma (bilgisayarımıza) gönderir. Proje hakkında söyleyebileceklerim bunlarla sınırlı yardımlarınız dokunursa sevinirim. Piyasada toplama bir sistemle yapınca yaklaşık olarak 800$ gibi bir maliyet çıkıyor arduino ile bu olayın maliyeti nedir bu haliyle anlayan arkadaşlar varsa bilgilendirmeleri durumunda memmun kalacağım saygılarımla.

Data alma, karşılaştırma, sonucu gönderme işlemi 100-150 TL’ye çıkar.

wireless ile gönderim yapılacak

300-350 TL.

Merhaba,eğer hala ilgileniyorsanız anlattığınıza benzer bir ürün var elimde.Personel devam kontrolü için kullanıyoruz.Geniş bir network üzerinde(fiber omurgalı 60 dönümlük bir yerleşke üzerinde) farklı 8 noktadan kart okutuluyor,okunan kart bilgisi ve cihaz id numarası servera gidiyor,server giriş iznini oldukça kabarık bir databasede sorguluyor,cihaza geri cevap gönderiyor,gelen cevap uygunsa giriş turnikesini açıyor.Olumsuzsa nedenini bildiriyor…İşlem süresi max 1saniye kadar sürüyor ki oldukça yoğun bir network üzerinde çalışıyor cihazlar.2 yıldır hizmet veriyorlar..Maaliyeti oldukça uygun..Dilerseniz yardımcı olabilirim…

ben “data ile sensör koşullanır” cümlesinde takıldım daha. şöyle bir şey yapsanız daha kolay olmaz mı?. sensor devamlı okuduğu datayı sunucuya atsa, sunucudaki program bu datayı değerlendirip ona göre davransa daha kolay olmazmı, sensorden sunucuya doğru tek trafik olacağı için daha basit olur işler