bu sensörle alakalı bir proje gerçekleştiren ya da çalışma yapan bir arkadaş Arduino ile iletişimi konusunda yardımcı olabilir mi? En kötü kısaca Sm bus nedir açıklayabilir mi?![]()
smbus i2c türevi protokol. arduino da i2c kütüphanesi ile çalışabilir. o sensor ve benzerleri ile thermal fotografi projesi görmüştüm arduinoda yapılmış. sensörü seçerken arduino 5v ise 5vluk seriden bir sensör seçin, sensör data çıkış hattı hem input hem output olduğundan farklı voltajlarda sensor seçilirse transistörlü dönüştürücü yapmak gerekir (uğraş dur sonra) bir örnek: http://www.cheap-thermocam.tk
Abi Arduino due kullanıyorum.I2Cmaster kütüüphanesini de yükledim.Dediğin gibi bu kütüphane diğer arduino çeşitlerinde calıştırılıyo. diğer arduino boardlarında calışan örnek bir kod var elimde. fakat ben verify ettiğimde aşagıdaki hatayla karşılasıyorum.Kendimce acaba bu kütüphane due nin 32bit Cortex-M3 ARM işlemciyle uyumlu değil diye düşündüm Sorun bu mu buysa bu kütüphaneyi due de kullanacak sekılde nasıl değiştirebilirim? Değilse neyden kaynaklanıyo olabilir yardımcı olursan cok sevinirim. In file included from sketch_apr13a.ino:1: C:\Users\Özgür\Desktop\arduino software\arduino-1.5.2\libraries\I2Cmaster/i2cmaster.h:88: fatal error: avr/io.h: No such file or directory compilation terminated.
‘‘http://bildr.org/2011/02/mlx90614-arduino/’’ kodları bu siteden buldum belki baska arkaslara faydası olur cok faydalı bir site. foruma üye oldum yorumlarda kodun calışamamasıyla ilgili bi sorunla karsılasan olmamıs.Filtre ayarlamalarıyla ilgili sorular sorulmuş. sorduğum soruya asagıdaki cevabı aldım.bu sensörü due de kullanabıleceğim bir kütüphane yok mu bastan kütüphane yazmak için pek zamanım yokta:) ameyer Founder Honestly, I really dont know. Googling the error, it looks like other people are having the same issue. Im 99.999999% sure it is an issue with the due. ozgur wrote: I downloaded the I2Cmaster library and used the given code but after ı verified ıt . I met the error given below.I will use Arduino Due board to realize the project.ıt’s microprocessor is 32bit Cortex-M3 ARM .I suppose the problem is based on this situation.How can ı change the library to make it compatible with this microprocessor or what can be the problem? I need help.thank you in advance In file included from sketch_apr13a.ino:1: C:\Users\Özgür\Desktop\arduino software\arduino-1.5.2\libraries\I2Cmaster/i2cmaster.h:88: fatal error: avr/io.h: No such file or directory compilation terminated.