Nerden başlamalıyım

Lise üçüncü sınıf öğrencisiyim elektroniğe(gömülü sistemler ) ve robotiğe uzun zamandır merakım var fakat cesaret edip başlamadım. şimdi başlamyı dusunuyorum uzun zamndır bu işte olan abilerim elektroniğe ve robotiğe nasıl nerden başlamamı önerirsiniz ?

cesaret edecek birşey yok :slight_smile: açıkcası ilk başlarda olur olmaz şeylerle çok zaman kaybediyorsun. elektronik çok geniş bir alan ve hangi alana başlarsan başla bilmen gereken temel şeyler vardır. benim kendi çapımda vereceğim tavsiye şu olur; önce temel devre elemanlarını ana hatlarıyla tanımalısın. led,direnç,diyot,transistör,kondansatör… önce bunları bir tanı. çok detaylarına girmene gerek yok. sadece temel mantıklarını öğrenmen yeterlidir. daha sonra bunların kullanıldıkları örnek basit devreleri şemalarını incelersen kafanda daha da netleşecektir. sonrasında eğer kendin devre yapmak istersen bir havya, lehim tel, lehim pastası, delikli plaket edinir ve ufaktan devre üretmeye başlarsın. bu konuda youtube üzerinden lehim yapma videolarını inceleyebilirsin. şunu hatırlatayım yıllardan beri devre yaparım ve devre dediğin şey ilk yaptığında çalışmaz bu seni yıldırmasın. internetten bulduğun her devre illa ki çalışacak diye bir kural yok. denemeden paylaşmış da olabilirler. akım ve gerilim ve güç dediğimiz şeyler hakkında temel bilgileri edinmelisin. sana bir tavsiye daha ama bu çok önemli bir tavsiye bunu mutlaka tutmalısın. kesinlikle 220 volt ile çalışma. ASLA 220 VOLT GERİLİM İLE ÇALIŞMA!!! ASLA!!! örneğin internetten 220 voltluk bir lambanın parlaklığını ayarlayan bir dimmer devresi buldun. yapmalı ve denemeli misin? hem odanda da kullanabilirsin değil mi? HAYIR! Asla yapmamalısın. 220 volt gördüğün zaman oradan uzak durmalısın. Örneğin net üzerinden bir güç kaynağı devresi gördün. hayır bundan uzak dur. 220 voltu 5 volta düşürecek.. hayır yapma bu devreyi. mümkün olduğunca hazır parçalar kullanmaya bak. 220-5 volt çeviriciyi kendin yapmak yerine hazır almalısın. mesela pic programlama öğrenmek istiyorsun. nette programlayıcı devreleri var. bunlarla zaman kaybetme. programlayıcıyı hazır al. çünkü o programlayıcıyı kendin yapmaya kalksan da bir sürü maliyeti olacak yine. ve çalışacağı garanti değil. almadan önce araştır ve işine gelen bir tanesini al.