PC-Arduino arasında RF haberleşmesi

Merhaba kafama takılan birkaç soru var yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum :slight_smile: Amacım: Elimde basit RF alıcı-verici modülleri mevcut.benim istediğim ise bilgisayardan C# ile yazılı program ile usb ye verdiğim komutlar ile USB TTL dönüştürü kullanarak ,arada RF modülü ile Arduino komutlarıyla motor kontrolü yapmak. Yani çalışma algoritması C# ile bilgi=>usb=> usb ttl dönüştürücü nün tx i =>RF Verici => RF alıcı ile bilgi alışı=> arduino => motor sürücü entegresi => motorlar şeklinde olsa olur mu ?olmaz ise USB TTL ile RF verici arasına bir PIC atsam fayda eder mi? Olursa arduinoda virtualwire.h kütüphanesini mi kullanıyoruz ? 2 arduino arasında virtualwire.h kullanıldığını biliyorum fakat elimde tek bir arduino var. ve ben bilgiyi pcden almak istiyorum :slight_smile: biraz bilgi kirliliği içindeyim k.bakmayın :slight_smile:

bu konuda forumda yazılmış onyüzmilyonbin açıklama var biraz araştırmadan aynı şeyi haftada 100 kere giriyorsunuz.

virtualwire.h dosyası wire.h dosyasının sanal olan versiyonudur yani arduinoda seri haberleşme yapacaksak wire kutuphanesini kullanıyoruz, iletişim portları fix oldugundan başka bir seri iletişim yoksa bunu kullanıyoruz. ikince veya daha fazla seriporta ihityacımız varsa virtualwire.h kullanıyoruz. neden buna ihtiyaç duymuş eleman çünkü wire ile pcye bağlı oradan bilgi çekiyor, virtualwire ile rf e veri basıyor. yukarıdaki senaryonun binbir çeşidi sitede yazı olarak forumda dert olarak çok anlatılmış durumda var bi bakıver…