Merhaba aldığım arduino megada usb üzerinden veri göndererek yaklaşık 40 pini kullanmak istiyorum.arduino ve vb de yazdığım programda sadece 4 pini aktif olarak kullanabiliyorum.sanırım arduinoya 8 bit veri gönderebiliyorum.aşağıdaki örneklerden de görüleceği üzere vb de SerialPort1.Write(10) yazdığımda arduino bunu algılamıyor.Yardımcı olurmusunuz. vb verisi Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles Timer1.Tick SerialPort1.Open() SerialPort1.Write(28) burası 0-9 arasında olursa çalışıyor SerialPort1.Close() End Sub arduino verisi int Pin16 = 16; pinMode(Pin16, OUTPUT); // set LED as output digitalWrite(Pin16, LOW); }if (val == 28) { // test for command 1 then turn on LED Serial.println(“LED on”); digitalWrite(Pin16, HIGH); // turn on LED } else if (val == 29) // test for command 0 then turn off LED { Serial.println(“LED OFF”); digitalWrite(Pin16, LOW); // turn off LED } else // if not one of above command, do nothing { //val = val; }
vb tararında serial1.write(28) demek arduino tarafına “28” string gidiyor demek. vb tarafında serial1.write(“A”) arduino tarafında if(val==“A”){…
dediğiniz gibi vbde serial1.write(“A”) yazdığımda “A” is not declared hatası ve arduino ya if(val==“A”) yazıp verify yaptığımda aşagıdaki hataları alıyorum. sketch_may28a.ino: In function ‘void loop()’: sketch_may28a:14: error: ‘A’ was not declared in this scope
ardıino tarafında val tanımını char yapmayı dene. vb tarafındada serial.write(char(28)) gibi bir şey denersin vb deki tam syntaxı google da örneklerden bi bakarsın. benim bulduğum örnekler de var ama deneyemem şu an sen kendi alışkanlığına göre birşey yazarsın.