pcDuino3

Arkadaşlar arduino yun mu pcDuino 3 yoksa BeagleBone Black mü kararsız kaldım. Amacım arduino projeleri vs uzaktan kumandalı araba gibi hangisi daha iyi olur bi yardımcı olablrmisiniz googleda birinin olur dediğine diğeri olmaz demiş kafam karıştı yardımınız lazım.Bunların birbirine göre + - si ne olur bi yardımcınız olablrmi

Pcduino’yu kullanmadim ama doğası geregi arduino kadar basit degil. Beaglebone’un en buyuk handikapı araba yonetmek gibi i/o projelerinde harcanacak emegin coklugu. Burada yapacaginiz tercih su yonde olmali, ne kadar i/o islemi var? Bunlarin parca olarak calisan modulleri hangi platformda var? Ne kadar dis sistem haberlesmesi (web, wifi, vb) var. Arduino’nun kapasitesini ne kadar zorluyorum? Burada i/o islemi azalip web vb islemler arttkkca arduino’dan uzaklasmak gerekli.

öncelikli amacım şu wifi vs bi bağlantı ile uzaktan kumandalı araba sonra web serveri belki bunların hangisi bu iş için iyi birde pcduinoya arduino gibi arduino progrmaından yani pcden yazılım atabiliyormuyuz ? arduino projelerini pcduinoda yapabilirmiyoz sorum bu

kısaca kardeşim 1-uzaktan kumandalı araba 2-web server 3-hd film oynatabilen varsa projeksiyondan iyi olur 4-basit uygulamalara 5-arduino yazılımı ile pc den içine yazılım atabileceğim farklı bi yazılımlada olur bunlara en uygunu sence hangisi yardımın için çok sağol

uzaktan kumandalı araba yapmayı düşünüyorum ama googleda çok bişey bulamadım webcar adlı bi proje var ama nasıl yapılcağı yok yardımcı olurmusun parçalar falan hangi kart gerekli ?

çözeceğin problemler; araç oluşturma,motor sürme ileri geri çarpma kontrol yon değiştirme, iletişim için wifi, rf, kızılötesinden birinin seçimi ve seçtiğin yönteme göre kullanıcı kumandası arayüzü oluşturma. ölümlerden ölüm beğen gibi bişey…