Pin 13 Sürekli Yanıp Sönüyor

Arkadaşlar 2 gün önce sipariş ettiğim arduino geldi ama kutusundan çıkarıp bilgisayarıma taktığımda led 13 sürekli yanıp sönüyordu, kod yüklenmiyor(timeout).Driverinı tekrar kurdum ama yok biçare kaldım böyle. Yardımlarınız için teşekkürler.

kullanılan port’u kontrol etmelisin, eğer bluetooth açık ise onu kapatıp deneyin.

Dostum hiçbir shield takılı değil kutudan çıktığında böyleydi taktığımda pin 13 ledi yanıp sönüyor sürekli kodda upload edilmiyor.

bluetooth olarak kullandığın notebook’un bluetooth’unu kastetmiştim. aygıt yöneticisinden arduino’nun görünüp görünmediğine, hangi portu kullandığını kontrol etmelisin, ardından arduino yazılımında aygıt yöneticisinde gördüğün portu seçmelisin. eğer port listesi yavaş açılıyorsa, bluetooth aygıtını devre dışı bırakmalısın.

Aynı sorun (timeout) bir arkadaşımda var, board arduino mega. Kendi boardım kendi bilgisayarımda çalışıyor fakat arkadaşın boardını çalıştıramadım. Portu, kartı hepsini kontrol ettim ama bir sonuca ulaşamadım. Başka çözüm önerisi var mıdır acaba? :slight_smile:

Aygıt yöneticisinden arduino’nun portunu kesin olarak öğren.Tools>board>arduino tipini seç. sonra portu seç.Arduinolar zaten led blink koduyla yüklü olarak gelir.ledin yanıp sönmesi normal.

eeprom’u silin muhtemelen düzelecektir