Pin13 teki led sürekli yanıyor.

Arkadaşlar uzun süredir uno r3le çalışıyorum.Fakat böyle birşey ilk defa başıma geldi.Bugün c# tan servo motor kontrolü yaparken farkettim. Programda 13. pinle alakalı hiçbirşey yokken sürekli o led yanıyor.Konnektörlerden 13. bacağa led bağladığımda hem boarddaki hem bağladığım led de yanmıyor. Örneğin standart servo sweep programını arduinoya yüklüyorum.Led sürekli yanıyo.Fakat sweep programına pinmode’la 13.pini çıkış tanımlarsam led sönüyor.Böyle ilginç bir durum var.Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim iyi günler :slight_smile:

13.pin aynı zamanda SCK(Serial Clock) bacağı olduğu için sürekli yanıyordur. İki led bağladığınızda yanmamasının sebebi de ikisine de yeterli güç gelmemesidir. 13. pini output yapın, düzelir.

Anladım cevabınız için teşekkür ederim. Sadece benimkinde yanıp arkadaşlarımınkinde yanmadığını görünce endişelendim :slight_smile:

13.pindeki led sürekli açık sadece 13. pini out put yaptığımda kapanıyor daha sonra 13. pin üzerinden devre kurduğumda 13 pin tekrar yanıyor aynı zamanda arduinonun içinde herhangi bir kod yokken bile 13.pin hep yanıyor yardım ederseniz sevinirim